İttifakta ÇAKICI depremi! ‘AK Parti rıza göstermez’

İttifakta ÇAKICI depremi! ‘AK Parti rıza göstermez’

Gazeteciler hakkında tehdit içerikli bir basın açıklaması yapan Alaattin Çakıcı ile ilgili Ak Parti’den flaş bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar;

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Mahir Ünal, Alaattin Çakıcı hakkında açıklamalarda bulundu ve Bahçeli’ye göndermede bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar'ın görevden alınmasına tepki göstererek, "Bize göre Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı görevini eksiksiz yapmıştır. Konuyla ilgili iltimas, kayırma, hukuk ihlali, etik ve ahlak dışı bir durum da söz konusu değildir. Her şey normal prosedüründe gerçekleşmiştir. Hata yoktur, kusur yoktur, kast zaten yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin bu açıklamalarının sorulması üzerine konuşan Mahir Ünal, "Bahçeli bir siyasetçi olarak bunun kendi siyasi düşüncesi olduğunu, takdire ait olduğunu sosyal medyasından açıkladı. Bahçeli, hiçbir zaman siyasi tavır içine girmedi" diye konuştu.

Ünal, Alaattin Çakıcı konusunda ise, "Basına yönelik tehditlerin kabul edilemez olduğunu söyledik. Bu sözlerin ait olup olmadığının araştırılması gerektiğini söyledik. Böyle bir konu varsa yargının üstüne düşeceğini söyledik. Basın özgürlüğü, ifade konusunda her zaman destekte bulunuyoruz. Ama basın hakkının, ifade özgürlüğünün de teröre kapı aralayamayacağını söylüyoruz. Biz buna izin vermeyiz. İfade ve basın özgürlüğüne yönelik açıktan tehdit etmesine AK Parti rıza göstermez. 2001 yılında AK Parti'nin doğum nedeni, yasaklar ve özgürlüklerdir” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.