İttifakta çok önemli gelişme!

İttifakta çok önemli gelişme!

Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti arasındaki ittifaka ilişkin çok önemli bir gelişme yaşandı. İşte haberin ayrıntıları;

Gazeteci – Yazar Hande Fırat, Cumhur İttifakı’na ilişkin önemli bir yazı kaleme aldı ve çarpıcı ifadeler kullandı.

Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat, "İttifaklarda son durum" başlıklı yazısında, AKP ile MHP arasında yerel seçimlere yönelik işbirliğine ilişkin kulis bilgilerini köşe yazısına taşıdı.

MHP üç büyükşehirde aday çıkarmayacağını ilan etti. AK Parti, Ankara ve İzmir adaylarını açıkladı, gözler İstanbul’da. Bu ‘cumhur ittifakı’nda işbirliğinin en kritik bölümlerinden biriydi. ‘Biriydi’ diyorum çünkü sırada 60 belediye başkanını açıklayan AK Parti’nin hangi illerde ve ilçelerde aday çıkarmayıp MHP’nin adayını destekleyeceği bölüme geldi sıra’ diyen Hande Fırat şunları aktardı:

"İki partinin yetkili kurmayları çalışıyor. Partiler kendi içlerinde ayrı ayrı da çalışma yürütüyor. MHP’nin yürüttüğü çalışma ile ilgili çok önemli bir duyum aldım. MHP çok kapsamlı bir hazırlık yapıyor. Önce MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye sunulacak olan çalışmada, “14 ilçede CHP’nin MHP’yi kıl payı geçtiğini gösteren oy oranları” yer alıyor. İşbirliğine gidilmesi durumunda bu 14 ilçeyi MHP kazanabileceğini düşünüyor. Adana, Mersin, Osmaniye, Iğdır, Manisa, Isparta’nın yanı sıra Ege’de bir ya da iki il için de MHP iddialı. Bu bilgilerin yer aldığı dosyada işbirliğinin çerçevesini çizen protokol metninin de bulunduğu bilgisi var."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.