İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın yeni parti kuruyor!

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın yeni parti kuruyor!

İYİ Parti'de 'istenmeyen adam' ilan edilen Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın, Meral Akşener'e rest çekti. Aydın yeni bir parti kurma hazırlığına girişti.

MHP’den ayrılan isimlerle birlikte İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener, CHP ile yakınlaşmaya başlayınca “Benim babam CHP’liydi” demiş ve ülkücü camiada büyük hayal kırıklığına neden olmuştu.

Başlangıçta Türk milliyetçiliği çizgisinde siyaset güden İYİ Parti’de devir artık değişti. CHP ile yapılan stratejik ortaklık, İYİ Parti’de ülkücü isimleri istenmeyen adam konumuna getirdi. Teşkilatlar ve parti üst yönetiminde milliyetçi isimler pasif plana çekilirken CHP ve LGBT lobisine yakın isimler ön plana çıkmaya başladı.

 

KORAY AYDIN REST ÇEKTİ


Teşkilat Başkanlığı görevinden alınan Koray Aydın, İYİ Parti'nin önemli bir temsilcisi olarak biliniyor. Partinin kuruluşunda ve ilk yıllarında Akşener’den sonra gelen ikinci adam konumunda olan Koray Aydın, CHP yönetiminin isteğiyle pasif adam konumuna getirildi.

CHP’nin HDP ile olan gizli ittifakından zaten rahatsız olan bazı milletvekilleri, CHP üst yönetiminden İYİ Partili isimlere yapılan hakaretler ve Meral Akşener’in bu duruma sessiz kalması üzerine kendilerine yeni bir yol çizme kararı aldı.

 

İSTİFA EDİP YENİ PARTİ KURACAKLAR


Partilerinin artık CHP ve LGBT lobisi tarafından yönetildiğini söyleyen en az 7 milletvekilli, Koray Aydın başkanlığında yeni bir parti kurma hazırlığında. Bu hazırlıktan haberi olan Meral Akşener’in ise istifaları engellemek için Koray Aydın ile uzun süre sonra ilk defa görüştüğü öğrenildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum