İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: CHP ile ittifak içinde değiliz

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: CHP ile ittifak içinde değiliz

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, CHP ile şu anda bir ittifak içinde olmadıklarını söyledi. Poyraz, "Seçim kararı alındıktan sonra altı parti ittifak içinde olabilir." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in katıldığı bir yayında, "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" ifadelerini kullanmasına İYİ Parti cephesinden tepkiler yükseldi.

Tekin'in bu sözleriyle ilgili bir başka CHP'li Barış Yarkadaş'ın "HDP'nin oylarıyla seçilen belediyelerden ihale alırken sorun yok ama" yorumu da İYİ Parti ile ipleri iyice gerdi. İYİ Parti, Yarkadaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP ve İYİ Parti arasındaki gerginliğe ilişkin son açıklama ise İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan geldi.

 

"CHP İLE İTTİFAK İÇİNDE DEĞİLİZ"

 

TV100 ekranlarında katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Poyraz, Millet İttifakı'nın akıbetiyle ilgili de konuştu. Poyraz, "Altılı masa olarak tanımladığınız masanın bir tane kuruluş amaç ve tanımı var. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçmek." ifadelerini kullandı.

Ardından bir gazetecinin "CHP ile ortak olmadığınız mı söylüyorsunuz şu an?" sorusunu da cevaplayan Poyraz, "Evet" dedi.

 

"İTTİFAKLAR SEÇİMDE BELLİ OLUR"

 

İYİ Parti Genel Sekreteri, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Defalarca ifade ettiğimiz çok net bir şey var. Şu anda 6'lı masa görüşmelerini sürdürüyor. Seçim geldiğinde bu 6 parti ittifak da yapabilir, içlerinden bazıları ayrı ittifak da oluşturabilir. Fakat ortak hedef, Parlamenter Sistem'e geçmek."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.