İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin: Akşener aday olsun diye bastırıyoruz

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin: Akşener aday olsun diye bastırıyoruz

İsmail Saymaz, "İYİ Parti’de 'Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olsun' sesleri yükseliyor. Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin öncülüğündeki 81 il başkanı girişime öncülük ediyor." diye yazdı.

İYİ Parti’de “Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olsun” sesleri yükseliyor.

Halk Tv’den İsmail Saymaz’ın yazısına göre Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin öncülüğündeki 81 il başkanı girişime öncülük ediyor.

Çirkin, kamuoyunda Altılı Masa’nın adayının Kılıçdaroğlu olduğu yönünde kanaatin yerleştiğini belirterek, “İYİ Parti olarak, adayımızın olması gerekir. Adaysız seçime giremeyiz” dedi.

 

‘KILIÇDAROĞLU’NUN KAZANAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’

 

Saymaz’ın “Kılıçdaroğlu’nu niye istemiyorsunuz?” sorusuna Çirkin şu yanıtı verdi: 

 

“Kılıçdaroğlu’na saygımız var. Dürüst bir devlet adamı. Ama kamuoyu yoklamalarında Erdoğan’dan geride. Kılıçdaroğlu’nun kişiliği, mezhebi ve siyasi görüşüyle İYİ Parti’nin sorunu yok, olamaz. Kazanamayacağını düşünüyoruz. Bir siyasi hareket kazanmak için seçime girer. Kendisini riske atmaz.”

 

Akşener’in seçimi kazanacağına inandıklarını söyleyen Çirkin, Akşener’in “Ben Başbakan olacağım” dediği için sözünden geri adım atmadığını kaydetti:

 

“Biz ısrar ediyoruz, sayın genel başkanımız direniyor. Dedik ki ‘Aday değilim’ dediniz. İyi niyetli bir yaklaşımdı. Kazanacak aday noktasında fedakarlık yaptınız ama bu fedakarlığın doğru algılandığı kanaatinde değiliz. Adayımız olun’ dedik.”

Akşener’in ne yanıt verdiğini belirtmeyen Çirkin “Direndiği kanaatindeyiz. Biz çok bastırıyoruz. Sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

‘MANSUR BEY İRADE KOYMUYOR’


Çirkin “Aday Kılıçdaroğlu olsa ne olur?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

 

“Adayımız Kılıçdaroğlu olursa görevimiz desteklemektir. Ama aynı desteği halktan bizi tatmin edecek, rahatlatacak ölçüde bulamayacağımıza inanıyoruz. Bu gayet net. Mansur bey irade koymuyor. İmamoğlu’nun adaylığı uzak gözüküyor. Genel başkanımızın adaylığı belirsizlikten çıkış yoludur.”


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.