İYİ Parti HDP ile ittifak yaparken Vatan Partisi 'HDP' kapatılsın diyor

İYİ Parti HDP ile ittifak yaparken Vatan Partisi 'HDP' kapatılsın diyor

HDP’li Sırrı Süreyya Önder, kendisini ülkücü, milliyetçi olarak tanımlayan İYİ Parti'nin HDP ile gizli ittifak yaptığını açıklaması üzerine büyük bir tartışma başladı. Bunlar yaşanırken Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek ise "HDP kapatılsın" dedi.

Türkiye siyasetinde önemli gelişmeler yaşanıyor.

HDP ile ittifak görüşmesi yaptığı açıklanan İYİ Parti'de sular durulmuyor. Daha önce de, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İYİ Parti'nin HDP ile ittifak yaptığını açıklayarak İYİ Parti'den istifa etmişti.

İYİ Parti'de bunlar yaşanırken Vatan Partisi'nin HDP hakkındaki açıklamaları dikkat çekiyor.

HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in, ‘2019 yerel seçim kampanyasında kendilerine aracı gönderen İYİ Partililere fikir verdiklerine’ dair açıklamada bulundu.

Önder; “Bize aracı gönderen, ‘Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım?’ diye fikrimizi merak eden bir siyasal parti, bugün bize koordinat biçemez. İYİ Parti’yi kastediyorum, ‘Bizim nazarımızda şuradadır’ diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa o gün bizim bu ilkesel şeyi dayatmış olmamamızdandır. Biz o gün böyle yapmakla bugün böylesi değerlendirmelerin muhatabı oluyoruz. Dışarıda olsaydım ben de partimin işaret ettiği doğrultuda tutumumu ortaya koyardım. Ama etkim olabildiğince bunu açık ve şeffaf ve ilkeler etrafında yaptırtmaya zorlardım.” dedi. 

 

sirri.jpg

 

GİZLİ İTTİFAK TARTIŞMASI BAŞLADI

Önder'in açıklaması sonrası siyaset gündemi karıştı. HDP ve İYİ Parti ittifakının duyulması sonrası özellikle kendisini ülkücü ve milliyetçi olarak tanımlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sert eleştiriler geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, bunun itiraf olduğunu savundu. Yönter, “Meral Akşener, maskeniz düştü, bak HDP (PKK) ne diyor? İP-HDP-PKK ilişkisi belgeli şekilde tevsik edilmiştir” mesajını paylaştı.

 

vatan-001.jpg

 

DOĞU PERİNÇEK: HDP KAPATILSIN

İttifak tartışmaları devam ederken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise "HDP kapatılsın" dedi. 

Perinçek, Meclis'e terörist almanın Mehmetçik'i sırtından vurmak olduğunu dile getirdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Perinçek şu ifadeleri kullandı:

"Meclis'e teröristi almak Mehmetçik'i sırtından vurmaktır. #HDPKapatılsın."

 

hdp-010.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.