İYİ Parti İl Başkanı Kavuncu FETÖ derneği kurmuş

İYİ Parti İl Başkanı Kavuncu FETÖ derneği kurmuş

Hakkında FETÖ ile ilişkisi hakkında iddialar bulunan İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu'nun FETÖ bünyesinde bulunan bir derneğin kurucusu olduğu ortaya çıktı.

FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılanan ve şu anda hapiste olan Enver Altaylı’nın yeğeni ve İYİ Parti İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu'nun FETÖ’den kapatılan Kazak Türk İş Adamları Derneği (KATİAD) kurucularından olduğu öğrenildi.

Kavuncu’nun, Kazakistan’da faaliyet gösteren  Kazak Türk İş Adamları Derneği (KATİAD) kurucularından olduğu öğrenildi.

Derneğin kurucuları arasında Fettah Tamince, Zeki Pilge ve Hayri Ersoy gibi isimlerin de yer aldığı öğrenildi.

 

foto1-097.jpg

 

Bu Pazar ( 26 Temmuz) günü yapılacak olan İYİ Parti İstanbul 2. Olağan Kongresinde aday olacak olan Kavuncu, Akşener’in de destek verdiği bir isim.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçen kongrede “Emanetime sahip çıkın” diyerek desteklediği Kavuncu, bu kongrede yine İl Başkanı olmak için delege karşısına çıkacak.

FETÖ’DEN KAPATILAN DERNEĞİN KURUCUSU

 

foto2-076.jpg

Kavuncu dernek yöneticisi sıfatıyla toplantıda.

 

Eski İyi Parti Medya ve Propaganda Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, Twitter hesabından Buğra Kavuncu’yla ilgili bilgiler paylaştı.

Taşkaya, Kavuncu’nun İyi Parti’ye gelmeden önce, Kazakistan’da bulunduğu yıllarda KATİAD kurucuları arasında olduğunu açıkladı.

Taşkaya paylaşımlarında “Buğra Kavuncu'nun CV'sinde hiç bahsetmediği, Orta Asya'nın en büyük derneği KATİAD- Kazakistan Türkiye İşadamları Derneği Başkan Yardımcılığı görevini neden gizliyor? KATİAD'da, Fettah Tamince'nin yardımcısı olan Buğra Kavuncu'nun dernekle ilgili neden hiç bir yerde resmi yok!” sorularını sordu. Taşkaya, KATİAD’ın Türkiye'nin telkini ve baskısıyla FETÖ'den dolayı kapatıldığını da yazdı.

Taşkaya’ya cevap veren eski KATİAD yöneticilerinden Tayfun Nuri Bıyıklı da Kavuncu’nun 2011-2013 döneminde KATİAD’da Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttüğünü açıkladı. Ayrıca, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin dergisi Ayhaber’in 2010 kış sayısında yer alan haberde KATİAD ile toplantı yapıldığı yazıldı, kapanış konuşmasını yapan Buğra Kavuncu da KATİAD Genel Başkan Vekili olarak tanıtıldı. Kavuncu, Linkedin hesabında üstlendiği görevleri yazmadan ‘Başarılar’ başlığı altında KATİAD’a da yer verdi.

 

 

foto3-057.jpg

 

 

İlgili haber

kavuncu.JPG

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.