İyi Parti ile CHP ittifakı olacak mı?

İyi Parti ile CHP ittifakı olacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kamuoyunda uzun süre tartışılacak ittifak ve seçim barajı açıklamasında bulundu. İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun kritik açıklamaları;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Dünya Demokrasi Forumu'na katıldı.

Seçim barajı tartışmalarına ilişkin konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Yürürlükteki Seçim Yasası, 12 Eylül darbe hukukunun yasasıdır. Biz milli iradenin parlamentoya tam yansımasını istiyoruz. Yüzde 1 oy alan partinin genel başkanı, parlamentoya gelip kürsüye çıkıp konuşmalıdır. Baraj için hiçbir şartımız yok. İster 1, ister 5 yapsınlar fark etmez ama milli iradenin parlamentoya sağlıklı yansıması için baraj inmeli. Yurtdışında 6 milyona yakın Türk var. Yurtdışı seçim çevresi kanununun çıkması lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘İyi Parti ile ittifak yapacak mısınız?’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

“Dolaylı ya da doğrudan herhangi bir mesaj almadık, öyle bir ittifak çağrısı da gelmedi. Siyasi partiler bağımsız seçime girerler. Biz de yerel, milletvekili ya da Cumhurbaşkanı seçimlerine öyle gireceğiz. Yeni modelde zorunlu olarak koalisyonlar Türkiye'yi yönetecek. 50 artı 1'i alan yönetecek. Oysa yüzde 34, 42, 49 ile tek başına iktidar oluyorlardı. (İYİ Parti ya da HDP ile ittifak) Yasal düzenleme yapacaklar, bunu önce görmemiz lazım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.