İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu'dan MHP'ye reddiye! "Küskünlerin partisi değiliz"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu'dan MHP'ye reddiye! "Küskünlerin partisi değiliz"

Panama belgelerinde Türkiye'nin gizli milyarderleri arasında geçen ve 200'ü aşkın şirketin yöneticisi olduğu ifade edilen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "yuvaya dönün" çağrısını reddetti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen'in "Çerkezler Türkiye'de 2. sınıf vatandaş" olduğuna yönelik bölücü çıkışının ardından bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu'nun 4. Olağanüstü Kurultayındaki ayrılıkçı söylemiyle çalkalanırken, istifalar da art arda gelmeye başladı.

 

Tüm bu gelişmelerin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte İstanbul seçimlerinde tam bir ikili oluşturan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'dan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Kurban Bayramı öncesinde yaptığı "Yuvaya dönün" çağrısına reddiye geldi.

Panama Belgelerinde Türkiye'nin gizli milyarderleri listesinde adı bulunan ve 200'ü aşkın şirketi yönettiği belirtilen CIA ajanı ve FETÖ'den tutuklu Enver Altaylı'nın yeğeni olan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu yaptığı açıklamada,  "Biz MHP'nin devamı ya da MHP'nin küskünlerinden oluşan bir parti değiliz. Bu algının oluşturulmasında ısrarlı bir çaba var. Bizim öyle bir algımız yok. Biz Türkiye'deki her partiye eşit mesafedeyiz, biri diğerinden farklı değil. Siyasi kulvarda hepsi bizim rakibimiz. Sadece belli bir siyasi partinin rakibiymişiz gibi gösterilmesini, stratejik bir yaklaşım olarak görüyorum" diye konuştu.

İYİ PARTİ AYRI BİR GRUP KURACAK

CIA ajanı olduğu söylenen ve halen FETÖ'den cezaevinde tutuklu bulunan Enver Altaylı'nın yeğeni olan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, CHP ile ittifak kurarken, belediye meclislerinde İYİ Parti'nin ayrı bir grup kurarak hizmet edeceğinin belirlendiğini söyledi.

İYİ Parti, 3 Ağustos'ta gerçekleştirdiği 4. Olağanüstü Kongre'de, partinin üst yönetim organı olan Genel İdare Kurulu'nu (GİK) belirledi. Siyasi partiler genellikle, partinin üst yönetim kadrosunu seçerken belli isimlerden oluşan listeleri seçime sokarken, İYİ Parti çarşaf liste yaparak, GİK'e girmek isteyen herkese seçilme hakkı verdi.

Kadrosu 50 kişiden oluşan GİK seçimine 240 adayın başvurduğunu anlatan İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Kongrede çarşaf listeyle seçime gitmek bir çok siyasi partide göremeyeceğiniz bir uygulamadır, bu delegeye güvendir. 1980'den beri hemen hemen hiçbir siyasi partide yapılmayan bir uygulamadır. Yelpazenin sağında yer alan bir partinin son derece demokratik hareket etmesi çok önemli, benim asıl önemsediğim kısmı çarşaf listeyle bu kongrenin yapılmış olmasıdır" dedi.

Belediye meclislerinde İYİ Parti ve CHP'nin ayrı gruplar kurduğunu aktaran Kavuncu, İYİ Parti listelerinden seçime giren CHP'lilerin de ayrılarak kendi gruplarını kurduğunu açıkladı. İttifak kurarken, seçim sonrasında belediye meclislerinde İYİ Parti'nin ayrı bir grup kurarak hizmet edeceğinin bilinen bir şey olduğunu vurgulayan Kavuncu, "Ankara,, İzmir, Adana ve Antalya'da seçimin ertesi günü, İYİ Partili arkadaşlar CHP'nin listelerinden çıkarak, tekrar İYİ Parti'ye üye oldu ve İYİ Parti grupları kuruldu. Bu İstanbul'da gecikti biraz, çünkü İstanbul'da seçim yenilendi. Burada sürpriz bir durum yok, herhangi bir anlaşmazlıktan doğan bir şey değil, bu ittifakın ortaya çıktığı gün malum olan bir şeydi. Artık hem İBB'de hem de ilçelerde grubumuz var. Bundan önceki yönetimde eleştirilerimizi nasıl sunduysak, bundan sonraki yönetime yapıcı eleştirilerimizle İstanbul'a hizmet edeceğiz" dedi.

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.