İYİ Parti İstanbul’u kime teslim edecek?

İYİ Parti İstanbul’u kime teslim edecek?

Koray Aydın’ın istifalarını istemesinden sonra iYİ Parti’de 63 ilin ataması yapıldı. Ancak, İstanbul’a henüz bir atama yapılmadı ama Akşener’in gönlünde bir isim var.

Meral Akşener’in istifası ve yeniden geri dönüşünün ardından İYİ Parti tüm teşkilatlarında yeniden yapılanmaya gitme kararı verdi.

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın yayınladığı genelge ile İYİ Parti tüm il teşkilatlarının istifasını istedi. Gönüllü gönülsüz verilen istifaların ardından önce 54 ilin ve arkasından 9 ilin yeniden ataması yapılırken, İstanbul’un ataması henüz yapılmadı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı için istifasını veren eski il başkanı Ersin Beyaz yeniden aday olmak için çalışıyor. Ancak, Beyaz’ın yönetiminde İstanbul’da alınan sonuçların İYİ Parti Genel Merkezi’ni ve Meral Akşener’i memnun etmediği ifade ediliyor.

İYİ Parti’nin İstanbul İl Bakanlığı’na talip olan bir başka isim ise İş adamı Murat Uysal.

Uysal’ın adaylığını açıklaması ile İYİ Parti kulislerinde de hareketlilik olduğu gözleniyor. Mural Uysal edindiğimiz kulis bilgilerine göre Meral Akşener’in yakından tanıdığı bir isim ve 12 Ağustos’ta gerçekleşen Olağanüstü Kurultay’da GİK üyesi olarak seçildi. Akşener, Uysal’a daha önce parti çalışma kurullarında görev vermiş.

Murat Uysal’ın adaylığını ilan etmesinin ardından kendisi hakkında Hüsamettin Özkan ile olan yakınlığı gündeme getirilmişti. Ancak Uysal bu iddiaları açık bir şekilde yalanlamıştı.

Meral Akşener’in İstanbul’da İYİ Parti’nin beklenen sonuçların oldukça altında bir oy alması nedeniyle bir yenileme, değişim ve kurumsallaşma çalışması beklediği ve Murat Uysal adını bu çerçevede gündeme getirdiği ifade ediliyor.

İYİ Parti’nin henüz açıklanmayan İstanbul atamasında ipi kimin göğüsleyeceği henüz belli değil. Bakalım bu yarışı Akşener’in bizzat yeni GİK’e koyduğu Murat Uysal mı, yoksa Ersin Beyaz mı kazanacak?

Kıran kırana süren İstanbul yarışında kimin galip geldiğini yakında göreceğiz.

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

ittifak-002.jpg

aksener-017.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.