İYİ Parti istifaları kayda değer bulmadı! 'Bu bir operasyon'

İYİ Parti istifaları kayda değer bulmadı! 'Bu bir operasyon'

Partisindeki istifaları değerlendiren İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, kayda değer bir kayıp olmadığını söyledi.

"İmamoğlu" ve "Şeyh Said" tartışmaları İYİ Parti'de istifaları da beraberinde getirdi. Son günlerde partinin üst düzey isimleri ve il kurullarından peş peşe ayrılık haberleri gelirken, Diyarbakır'da 12 bin 750 kişinin istifasının ardından İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile 5 meclis üyesi daha partiden ayrıldı.

Üst üste istifalar ile sarsılan partideki ilk istifa, Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu’ndan geldi. Partisinin AK Parti ile ittifak yapması gerektiğini belirten Hatipoğlu, ardından İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

Hatipoğlu’nun ardından Ankara Milletvekili Adnan Beker ve İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti’den ayrıldı.

Çözülmenin sürdüğü partide Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise ihraç edildi. Son olarak İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu’nun da istifa etmesiyle İYİ Parti’nin Meclis’teki milletvekili sayısı 39’a düşmüş oldu.

 

'KAYDA DEĞER KAYIP YOK'

 

İYİ Parti sözcüsü, partisindeki istifaları değerlendirdi. Kayda değer bir kayıplarının olmadığını savunan Kürşad Zorlu, partisine saldırı yapıldığını iddia etti.

 

Zorlu şu açıklamayı yaptı:

 

"Partimize yönelik planlı bir saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum. Bize yeni üye katılımlar da oldu. Kayda değer bir kaybımızın olmadığını ifade etmek isterim. Spekülasyonlara izin verilmemesi gerekiyor." 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.