İYİ Parti ittifak mı ihtilaf mı yapıyor? CHP'nin en güçlü ilçelerinde aday gösterdi

İYİ Parti ittifak mı ihtilaf mı yapıyor? CHP'nin en güçlü ilçelerinde aday gösterdi

İstanbul’da İYİ Parti CHP’nin güçlü olduğu ilçelerde aday çıkartarak oylar bölünecek. Ayrıca 40 ilçelik İstanbul’da yalnızca 10 ilçede ittifak sağlanabildi.

Seçimlere az bir süre kala CHP ile İYİ Parti’nin Millet İttifakı adeta birbiriyle yarış haline getiren aday belirleme politikası da gün yüzüne çıkıyor. İstanbul’da İYİ Parti CHP’nin güçlü olduğu ilçelerde aday çıkartarak oylar bölünecek.

Ayrıca 40 ilçelik İstanbul’da yalnızca 10 ilçede ittifak sağlaya bilen İYİ Parti ve CHP kendi adaylarıyla gittiği seçim bölgelerinde Ak Parti’nin daha güçlü olduğu ortaya çıkıyor.

Buna göre İYİ Parti ittifak ortağı CHP’nin önemli kaleleri olan Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş’tan aday çıkardı.

Millet İttifakı İstanbul’da 25 ilçede CHP adayı ile seçime girecek.  

Millet İttifakında İYİ Parti’nin adayıyla yalnızca 4 ilçede yarışılacak. Bunlar ise Arnavutköy, Bağcılar, Esenler, Kağıthane ise Ak Parti’nin güçlü olduğu yerler olarak göze çarpıyor.

Millet İttifakı İstanbul’da yalnızca 10 ilçede ortak adayıyla seçime gidecek.  

İYİ Parti ise ittifak dışında İstanbul’da seçime girdiği 4 ilçe ise CHP’nin güçlü olduğu yerler olduğu göze çarpıyor. İYİ Parti CHP’nin güçlü olduğu Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş’tan aday dışında Beykoz, Güngören, Pendik, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile ve Ümraniye’de de kendi adayı ile bağımsız olarak seçime katılacak.

İKİ PARTİNİN DE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI SUÇLANIYOR

Millet İttifak’ında aday belirlemede içeriden tezgah kurulduğu iddiaları yapılırken, iki partinin de İstanbul’u bilmeyen ve anlamayan seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcıları hedef tahtasına oturtuluyor. 

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.