İYİ Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale kimdir?

İYİ Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale kimdir?

Yerel seçimlerde ittifakta yer almayacaklarını kesin bir dille belirten İYİ Parti lideri Akşener, partisinin İzmir adayını da açıkladı.

CHP ile İYİ Parti arasında gerilim tırmanırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den gündemi değiştirecek açıklamalar geldi.

 

İYİ PARTİ’NİN İZMİR ADAYI


Yerel seçimlerde her şehirde kendi adaylarıyla yarışacaklarını söyleyen Akşener, İzmir  adaylarının İzmir Milletvekili Ümit Özlale olduğunu açıkladı.

Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Akşener, “Biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık” dedi ve bundan sonra ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlı olduklarını vurguladı.

14 Mayıs’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veya ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olması halinde kesin kazanacağını savunan Akşener, “4 lider Kemal Bey’in adını verdi. Ben anket sonuçlarını araştıralım, vatandaşın sesini dinleyelim dedim. Kemal Bey, ‘tamam o zaman biz 5 lider imzalarız, siz imzalamayın’ dedi. Ben de masadan kalktım” ifadelerini kullandı.

 

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?


İYİ Parti’de Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yapan Ümit Özlale, 28 Nisan 1972 tarihimde Almanya’nın Holzheim şehrinde dünyaya geldi. Ümit Özlale, 1990 yılında İzmir Fen Lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimini 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünde, daha sonra 1998 yılında ABD’de bulunan Boston College‘da yüksek lisansını ve son olarak doktorasını 2001 yılında tamamladı.

2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör unvanı aldı. 2009’dan 2013 yılına kadar TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, 2013 yılından itibaren Özyeğin Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmış ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. Hâlihazırda Harvard Summer School’da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir. 2015 yılında akademisyenler tarafından kurulan danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL)’in kurucu ortağıdır.

Ümit Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğünde danışman olarak çalıştı, ayrıca Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeler yürüttü.

2020 Eylül ayında katıldığı İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürütmeye başladı.

Ümit Özlale, TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanlarına verilen Teşvik Ödülü’nün sahibidir.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.