İYİ Parti kazan kaldırdı! 'İstanbul' krizi çıktı: 8 kişi İYİ Parti'den ihraç ediliyor

İYİ Parti kazan kaldırdı! 'İstanbul' krizi çıktı: 8 kişi İYİ Parti'den ihraç ediliyor

İYİ Partili üyeler tarafından istifa ettiği İYİ Parti İBB Grup Başkanvekilliği görevine yeniden seçilen İbrahim Özkan ve Özkan'ı seçen İYİ Partili İBB Meclis üyeleri kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, önceki gün görevini bıraktığını açıklamıştı. Özkan, "Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" demişti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun ise Özkan'ın görevden istifasının istenmesinin gerekçesi olarak, "parti görüşlerine aykırı hareket etme, sosyal medyada kendi görüşlerine yer verme"yi göstermişti.

İbrahim Özkan, partisinin yerel seçimlerde ittifak yapmama kararını eleştirerek "Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz. Genel İdare Kurulu’nun vermiş olduğu bir karar var. Bu karar nasıl değiştirilebilir. Ayetleri tefsirciler tartışabiliyor. Genel İdare Kurulu, Genel Başkana yetki verdi. Şuan böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Somut bir öneri getirilirse, Genel Başkan nezaketli bir insan. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir" ifadelerini kullanmıştı.

 

AYNI GÖREVE YENİDEN SEÇİLDİ

 

İYİ Parti lideri Akşener'in istifasını istediği İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Partili üyeler tarafından bugün yeniden aynı göreve seçildi.

Bunun ardından açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, Özkan'ı yeniden aynı göreve seçen İYİ Partili İBB Meclis üyelerinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

İbrahim Özkan'ın istifası sonrasında İBB Meclisi'ndeki İYİ Parti grubu yeni grup başkanvekili seçmek üzere toplandı. 9 meclis üyesi bulunan İYİ Parti grubunun toplantısına, İBB Başkanı aday adayı olan İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı katılmadı.

Toplantıda 8 meclis üyesinden 7’sinin oyları ile İbrahim Özkan yeniden grup başkanvekilliğine aday olarak gösterildi ve seçildi. Toplantıda alınan karar ile grup sözcüsü Suat Sarı’nın yerine de Çekmeköy’den meclis üyesi olan Bora Kılıç seçildi.

Yaşananlar üzerine İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, İYİ Parti İBB Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İbrahim Özkan'ı yeniden aynı göreve seçen İYİ Partili İBB Meclis üyelerinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

Coşkun açıklamasında, "İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.