İYİ Parti Kurultayı başladı: Akşener ne yapacak?

İYİ Parti Kurultayı başladı: Akşener ne yapacak?

İYİ Parti 2. Olağanüstü Kurultay'da konuşan Genel Başkan Akşener, "Eteğinde taş kalmış olan var mı? 'Şunu da söyleseydim' diye, içinde ukde kalmış olan var mı? Tekrar soruyorum; Var mı? Öyleyse, nerede kalmıştık?" dedi.

Kurultayı’nı izlemeye gelenler, yoğun güvenlik önlemleri altında salona alındı. Kurultayın yapılacağı ATO Congresium’daki salona Türk bayrağı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri asıldı.Genel Başkan Meral Akşener’in sinevizyonda fotoğrafının yansıtıldığı salonun sahne kısmında “Daha yeni başlıyoruz” yazısı dikkat çekti.

Delegeler için salonun orta kısmındaki alanda yer ayrıldı.Kurultay için AKP, CHP, BBP ve Saadet Partisi'ne davetiye gönderilirken, MHP ve HDP ise çağrılmadı. İYİ Parti Kurultayına, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi katıldı.Kurultay'da tek başkan adayı olan Meral Akşener yeniden başkan seçilecek.

80 üyeli genel idare kurulu ve 11 merkez disiplin kurulu üyesi de belirlenecek. Kurultayda Akşener'e blok liste için tam yetki verildi. Seçimde bin 124 delegenin imza kullanması bekleniyor.Ardından Meral Akşener alkışlarla salona giriş yaptı. Akşener’i partililer sloganlarla karşıladı.

‘Abla nerede biz oradayız' sloganı dikkat çekti.Kurultay divan başkanı Adana Milletvekili İsmail Koncuk seçildi.Büyük bir sevgi seli ile kürsüye davet edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Kararınıza teslim oldum. Görev töre gereğidir, töre konuştu han sustu. Gel dediniz geldim. Kariyer planlamasıyla siyaset yapmıyoruz. Gerekirse papaz cübbesi giyenlerden değiliz" ifadelerini kullandı.

meral-aksener-kurultay-siyasetcafe.jpg

"Eteğinde taş olan var mı?" sorusuna "Yok" cevabı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener;

'Ne kazanınca vicdanımızı kaybederiz, ne de kaybedince vakarımızı.Kuralsızlığını bilerek girdiğimiz bir yarışın sonunda, mızmızlanmayız. Dedikoducunun dedikodusundan, yılmayız. Her ne olacaksak, adam gibi oluruz. Olmayacaksak da olmayız.Kişi karşısındakini kendisi gibi bilirmiş.Hayatı yalan-dolanla, sahtekarlıkla, dalavereyle geçmiş olanların,bunu anlamasını beklemiyoruz. Yanardönerlerin, her kilide girip, her kapıyı açan, siyaset maymuncuklarının,bunu anlamasını beklemiyoruz.Menfaatperestler, yağmur nereye yağarsa, tarlayı oraya çekenler, İYİ Parti'nin feragatini, diğerkâmlığını elbette anlayamaz.'Öyle derin sev ki,seni öldürmeye gelen bile, sende dirilsin' diyor şair. İYİ PARTİ, işte o derin sevginin, örgütlü halidir.Bütün bu yaşadıklarımız, aynı zamanda bir demokrasi dersidir. Bir katılımcılık örneğidir.Değerli yol arkadaşlarım, kul bazen bir şeye niyet ederek, adım atar,ama Cenab-ı Hak o adımı bir başka şeye sebep kılar. 'Kaza her feyzini, her lütfunu, bir vakt için saklar.' Hakkımızda ne hayırlıysa, Rabbim onu nasip etsin. Rabbim, beni size karşı mahcup etmesin. Allah, eksikliğinizi göstermesin. Şimdi sizlere soruyorum;Eteğinde taş kalmış olan var mı? 'Şunu da söyleseydim' diye, içinde ukde kalmış olanvar mı? Tekrar soruyorum;Var mı? Öyleyse, Nerde kalmıştık? Şimdi yeniden Bismillahdiyor muyuz?Öyleyse;DAHA YENİ BAŞLIYORMUYUZ? Haydi, Bismillah!' dedi. 

meral-aksener-kurultay-siyasetcafe-2.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.