İYİ Parti Maltepe kurucu İlçe Başkanı Çakıroğlu, MHP adayına oy istedi

İYİ Parti Maltepe kurucu İlçe Başkanı Çakıroğlu, MHP adayına oy istedi

İYİ Parti’de PKK’nın uzantısı HDP rahatsızlığı nedeniyle birçok istifalar edenler içinde olan İstanbul Maltepe kurucu ilçe başkanı Mehmet Vedat Çakıroğlu, MHP Belediye Başkan adayı Ahmet Baykan’a oy istedi.

İYİ Parti’de PKK’nın uzantısı HDP rahatsızlığı nedeniyle istifa edenler içinde olan İstanbul Maltepe kurucu ilçe başkanı Mehmet Vedat Çakıroğlu, MHP Belediye Başkan adayı Ahmet Baykan’a oy istedi.

İYİ Parti’de dökülmeler devam ediyor. İYİ Parti Maltepe kurucu İlçe Başkanı Mehmet Vedat Çakıroğlu, partisinin PKK uzantısı HDP ile işbirliği nedeniyle istifa etmişti. Çakıroğlu istifa sonrası Maltepe’de Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olan MHP’li Ahmet Baykan’a oy istedi.

Bir video yayınlayan Çakıroğlu, Maltepe mevcut belediye başkanı Ali Kılıç’ın beş yıl önce 38 trilyon borç ile alıp 568 trilyonla borçla bugünlere geldiğini söyledi.

Bilindiği üzerine CHP İlçe teşkilatı Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesi üzerine istifa ederek parti genel merkezine yürüyerek protesto etmişti. Ancak Kemal Kılıçtaroğlu bir çok şaibeye karışan Ali Kılıç’ı aday yapmakta ısrar ederek adaylıktan çekmedi. Ali Kılıç’ın kendi partisinden bu kadar tepki görmesi ilçede AK Parti’nin de desteklediği MHP’li aday Ahmet Baykan seçimlerin gözde adayı oldu.

“CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ALİ KILIÇ’IN MAL VARLIĞI İZAH EDİLEMİYOR”

İYİ Parti kurucu İlçe Başkanı Mehmet Vedat Çakıroğlu, görevinden istifa sonrası yayınladığı video da, CHP’li Belediye Başkanı Ali Kılıç hakkında, “Bu borç Maltepe halkının borcudur. Yani Maltepe halkını borçlandırmıştır. Bu parayı belediye başkanı kendi cebinden ödemeyecek. Maltepe halkının ödeyeceği bir paradır. Maltepe halkına yapılacak hizmetlerden kesilecek olan bir paradır. Ayrıca genel idare kurulu üyelerinin yüksek miktarda haksız mal edinme suçlamaları ile karşı karşıyalar. Bir belediye başkanının 5 yıl önce hiçbir şeyi yokken 5 yıl sonra 180 trilyonluk mal varlığını izah edememesi ile karşı karşıyayız” dedi.

ÇAKIROĞLU: MHP ADAYI AHMET BAYKAN HAKKI SAHİBİNE DAĞITAN BİRİSİDİR

İYİ Parti eski ilçe başkanı Çakıroğlu, MHP Maltepe Belediye Başkan adayını destekleyeceklerini belirterek, “Ahmet Baykan Maltepe evladıdır. 44 yıllık Maltepelidir. Maltepe onu tanır. O da Maltepe’yi sokaklarını ezbere bilecek kadar Maltepelidir. Maltepe Belediye Başkan Yardımcılığı yapmış. Ahmet Baykan hak yemeyen, hakkı sahibine dağıtan. Garip grabanın hakkını koruyan. Belediyenin ve halkının bir kuruşunu bile heba etmeyip hesabını verebilecek birisidir. Baykan sadece bir ittifakın değiş tüm Maltepelilerin adayıdır” ifadelerini kullandı.

İşte İYİ Parti kurucu İlçe Başkanı Mehmet Vedat Çakıroğlu’nun Maltepe’de MHP adayını destekleyeceklerine dair yayınladığı video;

 

ERDOĞAN’DA AHMET BAYKAN’I DESTEKLEYECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

MHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ahmet Baykan olmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti olarak Maltepe'de aday göstermeyerek, MHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ahmet Baykan'ı destekleyeceklerini açıklamıştı. Peki, Ahmet Baykan kimdir? Ahmet Baykan nereli?

AHMET BAYKAN KİMDİR?

Ahmet Baykan 1960 Artvin Hopa doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünde eğitim gördü, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi ve Gazi Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1986-89 yılları arasında Sağlık Bakanlığı'nda devlet memurluğu görevine başladı.

1989-1990 Devlet Bakanlığı Danışmanlığı, 1990-94 Etibank A.Ş'de Müfettiş, 1994-2004 Maltepe Belediye Başkan yardımcılığı, 2004-14 Maltepe Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü, 2014-2018 Maltepe Belediyesi Müfettiş olarak görev yaptı.

2001-2004 yılları arasında Pendik Kızılay Derneği Başkanlığı, 1994- 2004 yılları arasında 10 yıl Küçükyalı Yelkenspor Kulübü Başkanlığı, Halen Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı (SASAV) Başkanlığını yapıyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi olan Ahmet Baykan evli 1 çocuk babası olup MHP’den Maltepe Belediye Başkan Adayı olması öncesinde Ahmet Baykan Maltepe Belediyesi teftiş kurulundaki görevinden istifa etmişti.

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.