İYİ Parti seçimlere girebiliyor mu? Yusuf Halaçoğlu açıkladı

İYİ Parti seçimlere girebiliyor mu? Yusuf Halaçoğlu açıkladı

İYİ Parti Milletvekili Halaçoğlu, Kayseri’de seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti seçimlere katılabilecek mi? işte bu sorunun cevabını Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu yaptığı çarpıcı açıklamalar ile verdi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, partisinin seçimlere katılma süreciyle ilgili "60 ilde teşkilatlandık. İlçelerle birlikte Yargıtay'a bildirdik. Yargıtay da onadı ve sitesinde ‘Seçime girebilir’ ifadesini koydu" dedi.

Partisinin kongre sürecinin devam ettiğini belirten Halaçoğlu, şu an için 60 ilde teşkilatlandıklarını ve ilçelerle birlikte ve bunu Yargıtay'a bildirdiklerini söyledi. Halaçoğlu;

“YARGITAY ONADI, YSK DİRENİYOR”

“Yargıtay da onadı ve sitesinde ‘Seçime girebilir’ ifadesini koydu; fakat YSK, başka hiçbir partiye uygulamadığı şeyi bize uygulamaya kalkıştı. ‘İl, ilçe kongrelerinizi yapmadınız’ dedi. Halbuki bundan önce bizim gibi kurulmuş 7 parti, kurucularıyla büyük kongrelerini yapmışlardı ve seçime girmişlerdi.

“YSK ENGELİNİ DE AŞACAĞIZ”

“Bize böyle bir şey çıkarınca yarın bunu bahane ederek, seçime sokmama gibi bir durumla karşılaşırız; düşüncesiyle bütün problemleri ortadan kaldıralım, dedik ve şubat ayında Türkiye’deki bütün ilçelerimizin kongrelerini tamamlama kararı aldık.”

“SEÇİME GİRECEĞİZ, PÜRÜZ KALMADI”

“ Mart ayında da il kongrelerimizi tamamlayacağız. Nisan’ın ortalarında da büyük kongremizi olağanüstü olmak üzere tekrar yapacağız. Böylece o pürüzler de ortadan kalkacak” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.