İYİ Parti yeşil ışık yakmıştı! CHP, BTP için kararını verdi

İYİ Parti yeşil ışık yakmıştı! CHP, BTP için kararını verdi

İYİ Parti'den sonra BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın 6'lı masaya girme isteğine CHP'den yanıt geldi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) teklifini değerlendirdi.

 

"CHP DE SICAK BAKAR, GAYET DE BÜYÜK MEMNUNIYET DUYARIZ"

 

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın, Millet İttifakı içinde yer almak istediğini ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in buna sıcak baktığını söylediğinin ifade edilerek, CHP'nin tutumunun sorulması üzerine Özkoç, "CHP de sıcak bakar, gayet de büyük memnuniyet duyarız. Bu kararı alacak olan sayın genel başkanlardır. Otururlar, bununla ilgili davet verilir mi verilmez mi konuyu tartışırlar ama bizim bakış açımız aynen böyledir." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde FOX TV'de İlker Karagöz’ün sunduğu ‘Çalar Saat’ programına katılan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş "Beni Millet İttifakı'na alsınlar. Daha açık bir çağrı da olamaz” ifadelerini kullanmıştı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın 6'lı masaya girme isteğine İYİ Parti'den "Sizleri Millet İttifakı’nda görmekten mutluluk duyacaktır." yanıtı geldi. BTP'nin ittifaka girmesine 2018'de Saadet Partisi'nin veto uyguladığı ortaya çıktı.

 

TEMEL KARAMOLLAOĞLU 2018'DE VETO ETMİŞTİ

 

CHP'ye yakınlığı ile bilinen Can Ataklı BTP'nin bu isteğinin yeni olmadığını 2018'de de ittifaka katılma isteğini belirtmesine rağmen "Fazla Atatürkçü" olması dolayısıyla Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun vetosuna uğradığını ifade etmişti.

 

SAADET'İN "BİZ BU ARADA ERİR MİYİZ" KORKUSU

 

Ataklı Saadet'in tepkisini şu sözlerle anlatmıştı;

 

Saadet Partisi Genel Başkanı BTP'nin kendileri gibi dini hassasiyetleri yüksek bir parti olarak görüyor. Kendi kitlelerinin seçim aşamasında Tayyip Erdoğan'a duyulan öfkeden kaynaklanarak CHP ile işbirliği yapmasını Saadet Partisi tabanı kabul ediyor. Ama BTP, özellikle Haydar Baş'ın ölümünün sonuna doğru yazdığı Atatürk kitabı ve Atatürk'le ilgili verdiği konferansları göz önüne aldığınız zaman şöyle bir şey çıkıyor; Dini hassasiyeti çok yüksek hatta bir kesime göre şeriatçı bir parti normal koşullarda Atatürk'le aralarının hiç iyi olmaması lazım. laiklikle Cumhuriyetle hazım olması lazım ama bunlar böyle. Ama bu saadet partisi temelinde "Yahu arkadaş ne oluyor. CHP bizi içine kattığı gibi hem dindar olan hem Atatürkçü olan bir kesim daha var. Biz bu arada erir miyiz" korkusuna kapılmış olabilirler.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.