İYİ Parti’de blok listeye büyük tepki: Divanı delege çarptı

İYİ Parti’de blok listeye büyük tepki: Divanı delege çarptı

Meral Akşener’in yeniden genel başkan seçildiği İYİ Parti 2. Olağanüstü Kongresi’nde başkanlık divanını resmen delege çarptı.

BLOK LİSTEYE AĞIR TEPKİ

Toplam 1123 üst kurul delegesi bulunan İYİ Parti’de Akşener’in tek belirleyici olduğu blok listeye büyük tepki geldi. Parti delegelerinin önemli bir kısmı kongreye katılmadı. 1123 delegenin ancak 765’i blok listeye oy verdi. Verilen oylardan 21’i geçersiz sayıldı. Toplamda 744 İYİ Parti üst delegesi Akşener’in blok GİK listesine oy verdi.

AĞIR TOPLAR ÇİZİK YEDİ

İYİ Parti’nin Başkanlık Divanı’na da yönelik delegelerin tepkisi verilen oylardan ortaya çıktı. Seçime katılan 744 üst kurul delegesinden en düşük oyu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ aldı. Özdağ’ı sadece 591 delege onayladı. Özdağ’ı, 621 oy ile Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ alırken, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın 632 oy alabildi. Hayrettin Nuhoğlu 687 oyda kalırken, Şenol Bal’a 683 oy çıktı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray da 686 oyda kaldı.

YILDIZI PARLAYANLAR

İYİ Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı’nda delegenin en çok itibar ettiği isimler Nuri Okutan, Durmuş Yılmaz, Sinan Sözen, Sait Özcan, İsmail Koncuk, Bircan Akyıldız, İsmet Koçak, Mustafa Hakan Ünser, Osman Kaçmaz ile Enver Altaylı’nın yeğeni olan ve Panama belgelerinde adı Türkiye’nin gizli zenginlerinde geçen Satuk Buğra Kavuncu oldu.

AKŞENER DİKKATE ALACAK MI?

İYİ Parti üst kurul delegelerinin önemli bir çoğunluğunun katılmadığı 2. Olağanüstü Kongre’nin ardından parti delegasyonu tarafından önceki Başkanlık Divanı’nın önemli oranda çizik yemesiyle birlikte gözler Akşener’e çevrildi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK)’in belirlenmesinin ardından yapılacak olan toplantı ile Başkanlık Divanı Üyeleri belirlenecek. Akşener’in yaşanan bu çizikleri nasıl değerlendireceği merakla bekleniyor.

İYİ PARTİ GİK’TE KİM NE KADAR OY ALABİLDİ

cizik2.jpg

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.