İYİ Parti’de büyük kavga: Ümit Özdağ istifa ediyor!

İYİ Parti’de büyük kavga: Ümit Özdağ istifa ediyor!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın Meral Akşener’in Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray ile çalışmayı tercih etmesinden dolayı istifanın eşiğine geldiği iddia edildi.

İYİ Parti’de milletvekili adaylığında büyük çekişmeler yaşandığı, gelişen durum karşısında partinin kurucusu olan Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın istifa etmek üzere olduğu ifade ediliyor.

Murat Selam’ın medyasiyaset’te yazdığı yazıya göre, İYİ Parti içerisinde Meral Akşener’in Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray ile çalışmayı tercih ederek, Ümit Özdağ’ın parti yönetiminden dışlandığı belirtiliyor. Yaşanan gelişmeler dolayısıyla Özdağ’ın istifasını cebinde taşıdığı ve her an İYİ Parti’den ve görevinden istifa edeceği konuşuluyor.

İşte Murat Selam’ın Ümit Özdağ ile ilgili o yazısı:

“İYİ Partinin kurulma aşamasında bugün parti yönetiminde, hatta kurucu olan bir çok kişinin büyük pazarlıklar sonucunda partiye dahil olduğu siyasi kulislerde bilinen bir gerçek.

Bilenen bir gerçek de Prof.Dr. Ümit Özdağ ’ın kişisel menfaatler için değil ülkenin menfaatleri için baştan beri bu hareketin içinde olan birkaç kişiden biri olduğu.

Bugün Ümit Özdağ hocaya yakınlığı ile tanıdığım bir dostum beni şoke eden bilgiler paylaştı.

Ümit Özdağ ’ın her an partiden istifa edebileceğini,istifa mektubunun cebinde olduğunu iddia etti.

Peki Ümit Özdağ’ı istifa eşiğine getiren süreç nasıl başladı.

MHP’den olaylı ayrılış ve partileşme sürecinde Özdağ’ın yüksek profili halkta bulduğu karşılık yeni kurulacak partinin başına Özdağmı geçiyor sorusunu sıklıkla dile getirmişti.İYİ Partinin kurulma aşamasında Cumhurbaşkanı adayı ve Genel başkanın Meral Akşener olmasına karar verildi.

İYİ Partinin kurucular kurulu oluşturulurken Ümit Özdağ çok değerli sekiz kişiyi kurucular kuruluna alınması için önermişsede o dönem sudan sebepler üretilerek bu sekiz kişi kurucular kuruluna alınmadı.

Partinin kuruluş aşamasında Özdağ’ın genel sekreter olması kararlaştırılmış hatta parti kurucularından Vedat Yenerer kuruluş tarihinden bir gün önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ümit Özdağ’ın genel sekreterliğini ilan etmişti.

Ama ne oldu nasıl oldu bilinmez parti yönetimi açıklandığında Ümit Özdağ’ın genel sekreter değil Basın Yayın ve Medyadan Sorumlu genel başkan yardımcısı olarak atandığı görüldü.

Her görevi başarı ile yapan Özdağ 1 Nisan kurultayından sonra bu görevden de alınıp bu defa Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımlardan Sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine atandı.

Kamuoyu araştırma şirketlerince anketlerde kişisel oyu %3-%4 bandında olan Özdağ;Koray Aydın,Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu tarafından parti içinde pasifize edilme çabalarını görmezden gelerek her verilen görevi layıkı ile yerine getirmeye devam etti.

Ancak bugün bardağı taşıran son damla,Milletvekili adaylarını belirlemek için genel başkan Meral Akşener,Genel başkan yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın,Genel Sekreter Aytun Çıray’ın beraber çalışıp Ümit Özdağ dahil hiçbir genel başkan yardımcısının bu çalışmaya dahil etmeyip fikirlerinin alınmaması oldu.

Tüm bu gelişmeler sonrası Ümit Özdağ’ın yakınlarına seçim sonrası istifa etmeyi düşündüğünü siyaset yapmak yerine enstitünün başına geçerek fikri mücadelesini devam ettireceğini söylediği iddia edildi.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum