İyi Parti’de büyük kriz

İyi Parti’de büyük kriz

Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti’de büyük bir kriz yaşanıyor. İşte ayrıntılar;

İyi Parti’nin teşkilat atamalarında büyük bir krizin yaşandığı ileri sürüldü.

Habertürk’ten Salih Çolak’ın iddiasına göre; Meral Akşener’in genel başkanlığında, Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılan muhaliflerin başını çektiği kadroların öncülüğünde kurulan İYİ Parti'nin teşkilat atamalarında 'merkez' kaygısı yaşanıyor.

Yener Yıldırım başlangıçta, Ankara İl Başkanı olarak görevlendirildi ancak haberi olmadan resmi başkanlığa başkası atandı. MHP kökenli İYİ Partililer, şimdiden yaşanan atama krizinin desteği keseceğini düşünüyor.

Genel Başkan Meral Akşener Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde kamp kurarken, başkan yardımcısı Koray Aydın ise kendisine emanet edilen teşkilatı oluşturmak için start verdi. 6 ilin başkanlarını belirleyen Koray Aydın, bu isimleri geçen hafta ise basına tanıttı.

DYP kökenli eski MHP Milletvekili Yener Yıldırım’ın başlangıçta Ankara İl Başkanı olarak görevlendirildiği ardından resmi başkanın Mesut Özarslan olarak açıklandığı ileri sürüldü.

Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın, merkeze hitap eden bir teşkilatlanma kaygısından çok kendi ekibini oluşturma saikiyle hareket ettiğini öne süren MHP kökenli İYİ Partililer, Ankara özelinde yaşanan bu atama krizinin, daha işin başında partiye sağdan-soldan gelebilecek desteği kesebileceği, merkezden harekete katılabilecek kadroları ürkütebileceği endişesini dile getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum