İYİ Parti’de çadır karıştı!

İYİ Parti’de çadır karıştı!

Cumhurbaşkanlığı adaylığında partisinin aldığı oyun bayağı gerisinde kalan Meral Akşener’e karşı tepkiler yükselmeye başladı. Yusuf Halaçoğlu’nun çıkışının arkasında Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın olduğu iddia ediliyor.

AKŞENER’E İLK TEPKİ HALAÇOĞLU’NDAN

Kuruluşundan 8 ay geçmeden, devletten tek kuruş maddi yardım almadan seçimlere giren,havuz medyanın ambargo uyguladığı İYİ Parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’e seçim sonuçları ile ilgili parti içinden ilk eleştiri geçtiğimiz günlerde Yusuf Halaçoğlu ’ndan geldi.

Halaçoğlu seçimden iki gün sonra basın toplantısı düzenleyen Meral Akşener’in açıklamaları ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Akşener ve parti yönetimini eleştirdi.

AKŞENER PARTİSİNİN GERİSİNDE KALDI

Yusuf Halaçoğlu Akşener’i kast ederek “Cumhurbaşkanı olacağım diye çıkıp %7 oy aldınız.Bu başarı mı?” sorusunu yöneltti.

Halaçoğlu İzmir’den ev aldım bahanesi ile Kayseri milletvekili olmasına rağmen İzmir’den aday olmak istemiş ancak genel sekreter Dr.Aytun Çıray ve genel başkan yardımcısı Musavat Dervişoğlu’nun İzmir ilk sıradan aday gösterilmesi nedeni ile Kayseri’den tekrar aday olması yönünde ikna edilmeye çalışılmış ancak Halaçoğlu bunu kabul etmemişti.

ÜMİT ÖZDAĞ İSTİFA EDERİM DEMİŞ

Yine o dönemde kulislerden gelen haberlerde Halaçoğlu ile birlikte hareket eden Genel başkan yardımcısı Ümit Özdağ’ın parti yönetimine Halaçoğlu İzmir’den aday gösterilmezse , istifa ederim tehdidinde bulunduğu , genel başkan Akşener’in gitmek isteyen gider sözü sonrasında bu ısrarından vazgeçtiği iddia edilmişti.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY GELEBİLİR

İYİ Parti kulislerinden sızan son haberlere görede Halaçoğlu’nun Akşener’i eleştiren sözlerinin arkasında Ümit Özdağ’ın olduğu,Özdağ’ın amacının cumhurbaşkanı adayı olması nedeni ile milletvekili olamayan Meral Akşener yerine gurup başkanı olmaya çalıştığı bu yönde milletvekilleri ile gizli gizli görüştüğü ancak gereken desteği göremeyince gurup başkan vekilliği için kulis yaptığı ve ekim ayında meclisin yeni yasama yılına başlaması ile birlikte Akşener’i itibarsızlaştırıp olağanüstü kurultayı toplayıp genel başkanlığa aday olmayı planladığı iddia edildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum