İYİ Parti’de Durmuş Yılmaz krizi büyüyor! Akşener’in teklifini reddetti

İYİ Parti’de Durmuş Yılmaz krizi büyüyor! Akşener’in teklifini reddetti

Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti’de Durmuş Yılmaz krizi büyüyor. İşte haberin ayrıntıları;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ilk kongrede A Takımına almadığı Durmuş Yılmaz, gemileri yaktı. Durmuş Yılmaz, Akşener’in danışmanlık teklifini ise reddetti.

‘Ben Başbakan olacağım, Durmuş Yılmaz'da Ekonomiden sorumlu Başbakan yardımcım olacak’ diyerek yola çıkan Meral Akşener, Durmuş Yılmaz'ı ilk kongrede devre dışı bıraktı.

Yılmaz'ı A Takımına almayan Akşener teselli ikramiyesi tarzından Danışmanlık ile ödüllendirdi(!)

Siyasette kızağa alınan siyasetçileri küstürmemek için bir ‘Danışman’ unvanı ile taltif edildiği bir gerçek.  Ancak Durmuş Yılmaz bunu çok iyi biliyor olacak ki Akşener'in ‘Danışmanlık’ önerisini kabul etmedi.

1. Olağanüstü Kurultay Başkanlık Divanı’nda, Kurucular Kurulu üyesi Durmuş Yılmaz’ın yer almaması parti içerisinden büyük bir krize neden oldu.

Durmuş Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Genel Sekreterliğin ve Genel Başkan Meral Akşener’in açıklamasını tekzip etti. Durmuş Yılmaz, basın mensuplarının sorularını ise ‘Susma hakkımı kullanacağım’ diyerek yanıtlamadı.

Kurultay’da tüzük değişikliği de yapılmış, Başkanlık Divanı üye sayısı 12’den 15’e çıkarılmış, yeni oluşturulan divanda eski Merkez Bankası Başkanı 25. Dönem Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın yer almaması dikkat çekmişti. Ardından, İyi Parti Genel Sekreterliği’nden yapılan bir açıklamada Durmuş Yılmaz’ın, Akşener’den, ‘daha rahat çalışabilmek için Genel Başkan Yardımcılığı görevinden affını’ talep ettiği, bundan sonra görevine Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak devam edeceği belirtilmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Akşener de, Durmuş Yılmaz’ın sağlık sorunları nedeniyle görev almamayı talep ettiğini ifade ederek, “Durmuş Yılmaz bizim abimiz, ekonomi başdanışmanım olarak yanımızda olacak” şeklinde konuştu.

İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi Durmuş Yılmaz, Genel Başkanı ve Sekreterliği tekzip etti. Açıklamanın ilk kısmının doğru olduğunu belirten Yılmaz, Genel Başkan Başdanışmanlığı için bir talebi olmadığını ve olmayacağını belirtti.

Konu ile ilgili son bir açıklama yapan Durmuş Yılmaz, “Ben bu konuda söyleyeceğimi dün söyledim. İlave söyleyeceğim hiçbir şey yoktur. Hiç soru sormayın, söyleyeceğimi söyledim. Bundan sonra artık susma hakkımı kullanacağım” diye konuştu.

İşte Durmuş Yılmaz'ın geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili Twitter hesabından yaptığı o paylaşımlar;

durmus1.jpgdurmus2.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum