İYİ Parti'de flaş gelişme: Kongre'ye gidiyorlar!

İYİ Parti'de flaş gelişme: Kongre'ye gidiyorlar!

Afyonkarahisar Sandıklı'da İYİ Parti'nin çalıştayında büyük gelişmeler yaşandı. Akşener istifa etti. İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor.

Yeniçağ yazarı ve İYİ Parti Bursa milletvekili adayı Adnan İslamoğlu'nun attığı twitte kendisen "madam" denildiği gerekçesiyle Sandıklı çalıştayının son gününde istifa ettiğini açıklayan Meral Akşener'i önüne yatan partililer istifadan vazgeçirdi.

Akşener, "Madem böyle isteniyor. O zaman parti olarak olağanüstü kongreye gidelim" dediği ifade ediliyor. İYİ Parti yaşanan bu gelişmelerin ardından bir ay sonrasına Olağanüstü kongre kararı aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 24 Haziran'daki seçimlerde beklenen çıkışı gösterememesi ardından toplantıda bütün sorumluluğu kendi üzerine aldı. 

Sandıklıda partililerin eleştiri ve birbirleriyle olan tartışmalar ara ara kavgaya dönüştü. Akşener, bu tablo karşısında fenalık geçirdiği ve ağladığı da ifade ediliyor.

KORAY AYDIN ADAY OLUR MU?

Olağanüstü Kongre kararının ardından gözler İYİ Parti'nin teşkilat yapısını kuran Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a çevrildi. Olağanüstü kongrede Meral Akşener'in adaylığını koyup koymayacağı belli olmazken, başta Koray Aydın olmak üzere Ümit Özdağ veya başka bir isimin aday olup olmayacağı merak ediliyor.

Hakan Sönmez        siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.