İYİ Parti’de İstanbul kavgası: Murat Uysal'dan flaş açıklama

İYİ Parti’de İstanbul kavgası: Murat Uysal'dan flaş açıklama

Koray Aydın’ın istifa talebinin ardından görevini bıraktığını açıklayan İYİ Parti İl Başkanı Ersin Beyaz yeniden adaylık isterken, kendisine işadamı Murat Uysal rakip olarak çıktı ve kavga başladı.

İYİ Parti’de istifası istenen il başkanlarının yerine atamalar yapılmaya başlanırken, İstanbul’da yaşanan çekişme bel altı siyasi vuruşlara kadar geldi. Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın talebinin ardından istifasını veren İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz yeniden adaylık çabası içerisine girerken, kendisine rakip olarak İş adamı Murat Uysal çıktı.

Yeniden atanma garantisi almak için beklemede olan illerdeki sorun bu hafta içinde çözüleceği iddia ediliyor ancak, İstanbul'da ise istifa noktasında bir sıkıntı yaşanmamasına rağmen atama konusunda tereddütler devam ettiği belirtiliyor.

ERSİN BEYAZ ÖNCE İSTİFA ETTİ

Parti kurulmadan aylar önce il başkanlığı sözü verilen ve tepkilere neden olan işadamı Ersin Beyaz, 25 Ekim tarihinden beri İYİ Parti İstanbul İl Başkanı olarak görev yapıyordu. Önce atanan, sonra tek aday olarak girdiği kongrede il başkanlığına devam eden Beyaz, geçen hafta yapılan yönetim kurulu toplantısında istifa kararı aldı.

ersinbeyaz.jpg
Ersin Beyaz Koray Aydın'ın talebiyle İstanbul İl Başkanlığı'ndan istifa etmişti

BEYAZ İLÇE BAŞKANLARINDAN DESTEK İSTEDİ

Koray Aydın'ın yardımcısı Ayhan Çevik vasıtasıyla istifa dilekçesini İYİ Parti genel merkezine gönderen Ersin Beyaz, ardından İstanbul'daki 39 ilçe başkanıyla biraraya gelerek kendisine destek verilmesini istedi. Genel merkezle yaptığı görüşmede yeniden il başkanı olarak atanmak isteyen Ersin Beyaz'ın en büyük handikapı, partinin genelinde yaşanan büyük çekişme ve siyasi entrikaların aynen İstanbul'da da sürdürülüyor alması.

MURAT UYSAL’IN ADAYLIĞI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

24 Haziran seçimlerinde beklentilerin altında kalan İYİ Parti'nin Türkiye ortalamasının da altında oy aldığı İstanbul'da, Ersin Beyaz'ın tekrar atanma ihtimalinin çok düşük olduğu belirtilirken, karşısına Murat Uysal’ın çıkması ile birlikte çekişme de başlamış oldu.

muratuysal.jpg

İYİ Parti İstanbul İl Bakanlığı'na talip olan Murat Uysal iddialara cevap verdi.

HÜSAMETTİN ÖZKAN KONTENJANI MI?

Murat Uysal’ın adaylığını koymasıyla birlikte İYİ Parti içinde Uysal’a yönelik iddialar da ortaya çıktı. İYİ Parti’ye yakınlığıyla bilinen Habererk.com sitesinde Murat Uysal’ın Hüsamettin Özkan kontenjanından GİK’e girdiği iddia edilirken, Uysal’ın geçmiş yıllarda borsadaki şirketlerle ilgili süpekülatif işlemlerde adının geçtiği, yöneti kurulu üyeliğini yaptığı şirketlerin borsada şaibeli işlerle anıldığı ve ticari geçmişinin karanlık olduğu ifade edildi.

MURAT UYSAL’DAN AÇIKLAMA VE UYARI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığını koyan Murat Uysal da kendisi üzerine oluşturulan iddialara cevap verdi ve bir açıklama yaparak tüm bu iddiaların gerçeklerle uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığını belirtti.

Murat Uysal açıklamasında, Habererk’te söz konusu iddiaları yalanlayan bir tekzip gönderdiğini belirterek, Yüce Divan’da yargılanan Hüsamettin Özkan’ın kasası olarak adının geçtiği ve Hüseyin Uysal’ın akrabası olduğu iddialarının gerçek dışı ve maksatlı olduğunu söyleyerek yalanladı.

TEŞKİLATLARDA İSTİFA SESSİZLİĞİ

İYİ Parti genel merkezi 30 Ağustos tarihinde 81 il başkanına genelge göndererek yönetimleriyle birlikte istifa edilmesini istedi. Sadece Ordu il başkanlığı, istifa etmeme kararı alındığını duyurdu. Diğer il başkanlıkların bir kısmı istifalarını verirken, bazıları ise hala suskunluğunu koruyor.

MURAT UYSAL’IN İDDİALARA YÖNELİK AÇIKLAMASI ŞÖYLE

ist1.jpgist2.jpgist3.jpg

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.