İYİ Parti'de istifalar sonrası tehditler havada uçuştu: Kongrede kaos çıkabilir

İYİ Parti'de istifalar sonrası tehditler havada uçuştu: Kongrede kaos çıkabilir

İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal'ın Meral Akşener'i istifaya çağırdığı sözlerine İstanbul'dan milletvekili adayı olan İyi Partili Raşit Emir Süer'den tehditkar bir yanıt geldi. Süer, kongre salonunda olaylar yaşanabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinin ardından İYİ Parti'de istifa furyası başladı.

Partinin önemli isimleri Aytun Çıray, Ahat Andican, Emine Küçakali ve dün de Taylan Yıldız istifa ettiklerini duyurdu.

Partide istifalar üst üste gelirken İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, Ortak Akıl Platformu kurulduğunu duyurarak yeni genel başkan ve kadro isteğini açıkça ifade etti.

Baykal, “Sayın Akşener, başbakan olamazsam babaannelik yaparım diyordu. Biz de babaannelik yapmasını öneriyoruz. Masadan kalk otur taktiği yüzünden parti yerinde saydı. İdeolojik olarak Asena’dan Meral Mommy’e dönüşüm ideolojik bir dönüşüm oldu.” dedi.

 

BAYKAL'A KARŞI VİDEO ÇEKTİ

 

Ethem Baykal’ın Akşener’e yönelik istifa çağrılarına, seçimlerde İyi Parti İstanbul 1. bölgeden milletvekili adayı olan Raşit Emir Süer, yayınladığı video ile tepki gösterdi.

"Ethem Baykal diye bir partilimiz Genel Başkanımızı istifaya davet etmişti. Genel başkanlar böyle istifa etmez, haberiniz olsun." şeklinde konuşan Süer, "Her zaman Akşener'in yanındayım. Kongre alanında böyle havada yürüyen insanlar olur, sizler de böyle yayınlara çıkarak insanları tahrik ediyorsunuz. O salona girdiğinizde tatsız olaylar yaşamak istemeyen kişiler olarak lütfen bu yaptığınız yayınlarda da biraz daha haddinizi bilmenizi ve saygı çerçevesinde konuşuyor olmanızı önemle tavsiye ediyorum. Kongrede görüşürüz.” ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.