İYİ Parti'de isyan: O twitler toplu istifa getirdi

İYİ Parti'de isyan: O twitler toplu istifa getirdi

İYİ Parti'de FETÖ isyanı devam ediyor. Parti yöneticilerinin ve kurucu üyelerin de aralarında bulunduğu 29 kişi istifa etti.

İYİ Parti bugün gelen istifa haberleri ile bir defa daha çalkalandı.

İYİ Parti'nin Seyhan İlçe Başkan yardımcısı Ayhan Binboğa, düzenlediği bir basın toplantısı ile  Başkan yardımcılığından ve tüm görevlerinden istifa ettiğini, konuşmasını da görevinden ayrılan partililer adına yaptığını söyledi.

 

 

iyi-parti.JPG

 

Binboğa, İYİ Parti'ye büyük ümitlerle girdiklerini ancak partideki "dar ekipçilik" anlayışının demokratik teamüllere uymadığını belirterek şöyle konuştu:

"Demokrasi, milliyetçilik, Atatürkçülük gibi birçok değerin istismar edildiği ancak iktidar olmak için bu değerlerle hiçbir şekilde örtüşmeyen kişi ve yapılarla açık veya örtülü beraberlikleri üzülerek izliyoruz. Leyla Zana'ya, FETÖ'ye sosyal medya hesaplarından övgüler dizen kişilerin İYİ Parti divanına alınması partimizin kime ve neye hizmet ettiği hususunda kuşkular uyandırmıştır. İYİ Parti'nin kuruluş misyonundan çok uzaklara savrulduğu gözle görülen bir gerçektir."

BAHADIR ERDEM TWİTLERİ

İstifa eden parti yöneticileri, İYİ Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve GİK Üyesi Bahadır Erdem'in FETÖ ve PKK'yı öven twitlerini ellerinde tutarak basın toplantısı yaptılar.

iyi2.JPG

 

İSMAİL KONCUK'TAN KUTLAMA

İYİ Parti'den istifa ederek Ümit Özdağ ile parti kurma hazırlıkları yapan bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, basın toplantısına cep telefonuyla bağladı. Koncuk, istifa kararı alan 29 kişiyi kutlayarak Türkiye ve Türk milleti odaklı bir siyaset anlayışını istediklerini ifade etti. İYİ Parti'nin kuruluş misyonunun çok uzağa savrulduğunu vurgulayan Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halka söylenen sözlerle uygulamaların birbirine eşit olması lazım, yani ağzımızdan çıkan neyse uygulamalarımızın da bununla uyuşması lazım. Demokrasi diyeceksiniz, el altından başka uygulamalar yapacaksınız. 'HDP eşittir PKK.' diyeceksiniz, 'Meclise gelecek fezlekeleri inceleyeceğiz.' diyeceksiniz... 'HDP eşittir PKK.' demekle HDP'yi PKK'yla aynı çizgiye koyuyorsunuz, dolayısıyla üst yönetiminin de PKK'lı olduğunu ilan ediyorsunuz. Bir bölücü siyaset anlayışının TBMM'de temsil edilmesi kabul edilemez. 'HDP bir siyasi partidir.' Hayır. HDP'nin bir Türkiye partisi olmadığını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla PKK ile mücadele sadece silahla olmuyor, bu katil hain terör örgütünün, fikri, siyasi, lojistik bütün angajmanlarına bir kez bakılmalı, yoksa hem 'PKK'yla mücadele edelim' deyip hem de HDP'nin bir siyasi parti olarak görülmesi çok ciddi bir tezattır, kabul edilemez. Ben kararınızı kutluyorum, inşallah ilerleyen süreçte oluşturacağımız yol haritasında Adana'da çok ciddi derecede destek göreceğimize inanıyorum."

 

iyi3.JPG

 

İMAMOĞLU'NUN TWEETİNE TEPKİ

İsmail Koncuk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile birlikte sosyal medyada kutlama yaptığı paylaşıma, Akşener'in tepki göstermemesini de eleştirdi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.