İYİ Parti'de kazan fokurduyor: Akşener'den 'İhanete uğradım' itirafı! 2 vekiline kapıyı gösterdi

İYİ Parti'de kazan fokurduyor: Akşener'den 'İhanete uğradım' itirafı! 2 vekiline kapıyı gösterdi

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in parti içinden ihanete uğradığını itiraf etmesi İYİ Parti'deki gerilimi gün yüzüne çıkardı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener dün grup toplantısında parti içinden ihanete uğradığını ve CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi arkadan hançerlendiğini söyledi.

 

Akşener, grup toplantısında ihanete uğradığını şu sözlerle anlattı:

 

'En fazla akıl verilen, en fazla parmak sallanan genel başkan benim. Allah nasip ederse o parmakları tek tek kıracağım. Toprak bizde, iklim bizde, su bizde ama parayı başkaları kazanıyor. İsterse en yakınım olsun. Vallahi billahi değiştireceğim. Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim. İyiler Hareketi abidik gubidik yapıp cep doldurmaya kalkışanların karşısında bir partidir. Bunun dışında davrananların içimizde yeri yoktur.' 

 

AKŞENER KİMLERİ KASTETTİ?

 

Akşener, grup toplantısında sarf ettiği bu sözlerle Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile Ankara Milletvekili Uğur Poyraz'ı kastediyor.

Yakın zamana kadar Akşener'in en yakınında bulunan iki isim şimdi liderleri tarafından suçlanıyor.

Dikbayır, Akşener'in banka hesaplarını inceletmekle ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle itham ediliyor.

Poyraz ise Akşener'in aleyhinde ve özel kalemi hakkında konuşmakla eleştiriliyor. Poyraz'ın AK Parti'ye geçen Nebi Hatipoğlu'nun milletvekili olmasını sağladığı da ileri sürülüyor.

 

Ümit Dikbayır hakkındaki iddialar için şunları söyledi:

 

'Bankaya başvurulsun. Hangi şubeden, hangi memur araştırdı, açığa çıksın. Böyle bir şerefsizlik olur mu? Suç bu. Genel başkan dedikodular ve kumpaslar içinde kaldı. Belediyelerle iş yaptığım yalan. Çıkarsınlar en ufak bir şey varsa. Milletvekilliğinden istifa ederim. Ben partinin kurucularındanım. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum.”

 

Uğur Poyraz ise şunları söyledi:

 

“Beni kastettiğini düşünmüyorum. Üzerine alınacak bir durum yok” dedi. Poyraz, Hatipoğlu'nun iki buçuk yıldır İYİ Parti'de siyaset yaptığını ve temayülden çıkarak, milletvekili seçildiğini söyledi.

 

AKŞENER KAPIYI GÖSTERDİ

 

Akşener'in grup toplantısındaki sözlerinin ardından Ümit Dikbayır ve Uğur Poyraz'ın İYİ Parti'den ayrılması gündeme gelebilir. Akşener'in Basın Danışmanı Murat İde'nin geçen hafta aniden işine son verilmesinin de iddialarla bağlantılı olduğu ileri sürülüyor. 


Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Sözcü - İsmail Saymaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.