İYİ Parti'de neler oluyor? Ahat Andican istifa etti

İYİ Parti'de neler oluyor? Ahat Andican istifa etti

Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti’de hareketli saatler yaşanıyor. Ahat Andican’ın istifa ettiği ifade edildi. İşte ayrıntılar;

İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanı Ahat Andican’ın, grup başkanlığı görevinden istifa ettiği ileri sürüldü.

İYİ Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre Ahat Andican, görevden ayrılmak istediğini önceki gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e iletti.

Ahat Andican, Grup Başkanlığı görevinin zamanının büyük bölümünü alması dolayısıyla bu kararı aldığını ifade etti.

İYİ Parti'nin edinilen bilgilere göre Andican'ın yerine bir süre atama yapılmayacak.

AHAT ANDİCAN KİMDİR?

Ahat Andican 1950 senesinde Afganistan'da dünyaya geldi.

Doktor; İlk, orta ve lise öğrenimini Akşehir'de tamamladı. 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini ve İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde akademik kariyerine başladı. 1980'de uzman, 1984'te doçent ve 1991 yılında genel cerrahi profesörü oldu. Türk Dünyası ve Türk Dış Politikası üzerine çalışmalar yaptı. Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri ilişkilerinin kurulmasında görev aldı. Bu alanda yayımlanmış 3 kitabı ve yüzlerce makalesi vardır. 2005 yılında üniversiteye geri döndü. 2011 yılından itibaren Genelkurmay Stratejik Araştırmalar Enstitüsünde, 2015 yılından itibaren Millî Savunma Üniversitesinde Kafkasya ve Orta Asya Jeopolitiği üzerine ders verdi. 2003-2016 yılları arasında Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği yaptı.

20 ve 21. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 55. T.C. Hükûmetinde Devlet Bakanı ve Hükûmet Sözcüsü olarak görev aldı. Millî Eğitim ve Dışişleri komisyonlarında üyelik yaptı. 2000-2002 yıllarında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde Türkiye'yi temsil etti.

İngilizce, Fransızca, Özbekçe bilen Andican, evli ve 2 çocuk babasıdır.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.