İYİ Parti’de Sorosçu TESEV kavgası: O isimi danışmanı yaptı ortalık karıştı!

İYİ Parti’de Sorosçu TESEV kavgası: O isimi danışmanı yaptı ortalık karıştı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in TESEV’in kurucu üyelerinden Okan Oğuz’u danışmanlığına getirmesi İYİ Parti içerisinde tepkilere neden oldu.

MHP’den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener’in parti yönetimine ve danışmanlığına getirdiği isimler tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

Son olarak TESEV’in kurucu üyelerinden Okan Oğuz’un Akşener’in danışmanlığına getirilmesini İYİ Parti Çatalca İlçe Örgütü üyesi Adnan Pelvanlar yaptığı bir açıklama ile ağır bir şekilde eleştirdi.

 

okanoguz.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener danışmanlığına getirdiği TESEV Kurucu Üyesi Okan Oğuz ile...

Pelvanlar, TESEV’in, kurulduğu günden itibaren “Azınlık Hakları”, “Çok dillilik”, “Anayasa’nın ilk dört maddesi”, “Açılım”, “Ermenistan’a zeytin dalı” gibi Cumhuriyet’in yaşamsal konularını AB-ABD’ye paralel olarak işleyip, siyaseti yönlendirmeye çalışan bir örgüt olduğunu söyleyerek, “Siyasi bir kariyer için Türkiye’nin bekasına aykırı kesimlerle birlikte olmuş, ülkemiz birçok sorunla boğuşurken bir kez bile ortalıkta görünmemiş, düşüncelerini açıklamamış Okan Oğuz’un danışmanlığı İyi Parti’ye ne verebilecektir?” dedi.

 

adnanpelvanlar.jpgAdnan Pelvanlar’ın İYİ Parti’yi ve siyasetini kökten sorgulayan şok açıklaması şöyle:

“Sayın Meral Akşener,

İyi Parti Genel Başkanı,

Bugün arkadaşlarımız arasında paylaşılan bir haber ile TESEV’in kurucu üyelerinden Okan Oğuz’un danışmanlığınıza getirildiğini üzüntü ve endişe ile öğrenmiş bulunuyoruz.

1-Hazırgiyim sektöründe 19 yıl üst düzey yöneticilik yaparken tanıştığım, alışveriş yaptığım Okan Oğuz, hazırgiyim üretim ve ihracatı ile iştigal ederken sektörün en canlı döneminde şirketini tasfiye etmek zorunda kalmış bir kişidir; başarılı bir işadamı olarak tanıtılması yanlıştır.

2-Üretim ve ihracat işinde ve sonrasında (ekonomimize hiçbir olumlu katkıları bulunmayan) TİM, İGEME, Türk Tekstil Vakfı, İstanbul Sanayi Odası gibi kurumlarda görev alırken kendisini destekleyenler, hep yanında olanlar Sosyalist Enternasyonal’in başkan yardımcılığını yapmış Umut Oran gibi kişiler olmuştur.

Tüm bunların dışında, Soros’un her yıl para aktardığı TESEV’in kurucu üyesi olup mütevelli heyetinde görev almış Okan Oğuz’un İyi Parti Genel Başkanı’na danışman olması birçok soru işareti ile birlikte büyük bir güven kaybı yaratmıştır.

Çünkü, TESEV’in kuruluş amaçları, çalışmaları ortadadır:

TESEV’in kurucu üyelerinden bazıları: Kemal Derviş, İshak Alaton, Osman Kavala, Can Paker, Jak V. Kamhi, Mehmet Ali Birand, Cem Boyner, Üstün Ergüder, Tarhan Erdem…

Bu isimlerden İshak Alaton, Osman Kavala, Can Paker, Üstün Ergüder Soros’un Açık Toplum Vakfı Mütevelli Heyetinde de bulunmuşlardır.

TESEV, kurulduğu günden itibaren “Azınlık Hakları”, “Çok dillilik”, “Anayasa’nın ilk dört maddesi”, “Açılım”, “Ermenistan’a zeytin dalı” gibi Cumhuriyet’in yaşamsal konularını AB-ABD’ye paralel olarak işleyip, siyaseti yönlendirmeye çalışan bir örgüttür.

TESEV’in diğer bir kurucu üyesi Kılıçdaroğlu’nun kimlik olarak “Türk-Türklük” yerine “Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı”nı ileri sürmesi, “Kürtlere Eşit Vatandaşlık” vaadi hep TESEV kaynaklıdır.

Siyasi bir kariyer için Türkiye’nin bekasına aykırı kesimlerle birlikte olmuş, ülkemiz birçok sorunla boğuşurken bir kez bile ortalıkta görünmemiş, düşüncelerini açıklamamış Okan Oğuz’un danışmanlığı İyi Parti’ye ne verebilecektir?

Sonuç olarak, Okan Oğuz’un İyi Parti’li olmasını ve danışman olarak atanmasını, TESEV’in Parti’ye sızmasının (örneğini CHP’de gördüğümüz gibi) ilk adımı olacağı endişesi, bizleri sürekli olarak huzursuz edecektir.

Saygılarımla

Adnan Pelvanlar

İyi Parti

Çatalca İlçe Örgütü Üyesi”

danisman.jpg

 

Hakan Sönmez        siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.