İYİ Parti’de Tunç Soyer depremi!

İYİ Parti’de Tunç Soyer depremi!

CHP’nin HDP ile gizli ittifakı ve CHP Genel Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye yakın isimleri bazı il ve ilçelerde aday göstermesi ittifak ortağı İYİ Parti seçmeninin tepkisiyle birçok istifalar neden oldu.

CHP’nin özellikle İzmir’de Tunç Soyer isminin aday göstermesi İYİ Parti tabanında “bardağı taşıran son damla” olurken aday belirleme süreci ve sonrasında İYİ Parti cephesinde son 15 günde binden fazla isim partisinden istifa etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ise 1 Nisan’a kadar parti etkinliklerinden elini çektiğini duyurdu.

İTTİFAK YÜZÜNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, 24 Haziran seçimler sonrası yaptığı açıklamada “Siyasette pişmanlık söz konusu değil ama CHP ile seçim ittifakı bize oy kaybettirdi” demişti. Tunç Soyer’in İzmir’den aday gösterilmesine ve Millet ittifakının HDP ile ilişkisine tepki göstererek partisinden istifa eden Manisa Milletvekili Tamer Akkal en çok yankı uyandıran isimlerden oldu.

İSTİFALAR PEŞPEŞE GELDİ

Akkal’ın yanı sıra İYİ Parti’de bir süredir devam eden istifa furyası son günlerde İYİ parti kurucularından Cezmi Polat, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Yakup Yazar ve da eklendi.

Bursa da İYİ Parti’nin kan kaybettiği yerlerden biri oldu. İYİ Parti’de geride bıraktığımız bir hafta içinde ise Ağrı, Kırklareli, Muş, Şanlıurfa, Burdur ve İzmir’den üst üste istifa haberleri geldi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.