İYİ Parti’de yaprak dökümü: O isim de istifasını verdi!

İYİ Parti’de yaprak dökümü: O isim de istifasını verdi!

İYİ Parti’de milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından istifalar arka arkaya sürerken şimdi de partinin kurucu üyesi ve Genel İdare Kurulu üyesi olan ünlü gazeteci yazar Ruhat Mengi istifasını açıkladı.

"AKŞENER HAKKINDA YANILDIM"

İYİ Parti’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a yönelik eleştirilerin yer aldığı Ruhat Mengi’nin istifa mesajında Meral Akşener, Tansu Çiller ile kıyaslanarak, “Bu kararda Meral Akşener'in Çiller dönemindeki baskıci uygulamalardan vazgeçtigine, farklı ve samimi görundüğune inanmam rol oynadı. Bugün, yanıldığimı anlayarak IYİ Parti Kurucu üyeliğinden ve Genel Iďare Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum” denildi.

ruhat2-001.png

İşte Ruhat Mengi’nin istifa mesajının tam metni:

“İstafa mesajım! Ben uzun meslek hayatimda bir gün bile halkima yalan söylemedim. Atatürkçü, Cumhuriyetçi çizgimden oldugu gibi her hukumet döneminde ne pahasına olursa olsun "gerçekler"den de bir an sapmadım.

ruhat3-001.png

“KORAY AYDIN TARAFINDAN DİZAYN EDİLMİŞ”

İYI Parti'ye bir merkez parti ve yeni bir alternatif olduğuna inanarak girdim. Bu kararda Meral Akşener'in Çiller dönemindeki baskıci uygulamalardan vazgeçtigine, farklı ve samimi görundüğune inanmam rol oynadı. Bugün, yanıldığimı anlayarak IYİ Parti Kurucu üyeliğinden ve Genel Idare Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. Bu kararı daha il ve ilce teskilatları sadece Sayin Koray Aydin tarafından dizayn edildiginde almış, kendisiyle de halkin tepkisini konuşmuştum.

“İSTİFA KARARIMI ÖNCEDEN VERDİM”

Göründüğünden farklı sahıslara ve partiye katki sağlamam bana güvenen insanlara ihanet olur. Bu istifa kararı milletvekili aday listesinden çok once, teşkilat yapılanmasi sırasında da aklımdaydı,bazı arkadaşlara açıkladım ama acaba yanılmıs olabilir miyim diye bekledim, yanilmadığımi şu anda parti icinden birçok kişinin bildiğine eminim.Zorlama mesajlar dışında derin bir sessizlik hükum suruyor. Tekrarlayayim; İYİ Parti kurucu üyeliği ve Genel Idare Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. Her şey ülkem için... Hayırlısi olsun!”

ruhat4-001.png

İstifa kararımı milletvekili aday listesinin açıklanmasından daha önce aldım diyen Gazeteci Yazar Ruhat Mengi, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Adaylığı için böyle imza vermişti.

 

Hakan Sönmez             siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.