İYİ Parti’den flaş Afrin açıklaması! ‘Hükümet acemice davranıyor’

İYİ Parti’den flaş Afrin açıklaması! ‘Hükümet acemice davranıyor’

İYİ Parti, Suriye’de bulunan terör örgütü YPG/PYD’ye yönelik düzenlenen Afrin operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. İşte haberin ayrıntıları;

İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Afrin operasyonu ile ilgili konuştu ve hükümeti eleştirdi.

Türkiye, güneyinde bulunan terör örgütlerinin ABD'nin desteğiyle devlet kurmasına engel olmak için operasyonlara başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'deki terör örgütlerine ait yerleşim yerlerini havadan ve karadan ateş altına altı.

İYİ Partisi Milletvekili Okutan ise Afrin operasyonuna ilişkin ilginç açıklamalar yaptı.

İşte Nuri Okutan’ın Afrin operasyonuna ilişkin yaptığı açıklama:

"Amerika ve Rusya başta olmak üzere emperyal güçler bölgede çok büyük hatalar yapıyorlar. Vekâlet savaşları yüzünden aileler dağıldı. Can pazarları kuruldu. Milyonlarca insan yurtlarından, doğup büyüdüğü topraklarından koparıldı. Çocuklar öldürüldü. Bir nesil kaybedildi, umurlarında değil. Sadece onların emperyal emelleri önemli. Şimdi Müslümanlar, bölge insanı kaybediyor ama bu hesap burada bitmez. Biz kaybedebiliriz ama onlar da kaybederler.

ABD, Rusya ve diğer emperyal güçlerinin hatalarının bedelini bölge insanı ödüyor. Olan bölge insanına oluyor, bize oluyor. Olan bölge barışına ve nihayet bizim huzur ve güvenimize oluyor. Emperyal güçlerin milyonlarca cana mal olan politikalarını kınıyor, başta ABD ve Rusya olmak üzere hepsini bölgenin huzur ve barışına hizmet edecek insani ve akli selim bir politika takip etmeye davet ediyoruz.

İşte son seçim anketi! İki partiye büyük şok

Hükümet maalesef acemice davranıyor. İç politikayı dizayn edeceğim diye dış politik dengelerle körü körüne oynuyor, atılan yemi yutuyor, kurulan tuzaklara düşüyor. Dış politikadaki can yakıcı olayları dahi iç politikada kullanıyor. Hükümet bu tutumundan artık vazgeçmelidir.

Hükümet bir an önce devletin dış politikadaki engin tecrübesini devreye sokmalı, devlet aklını hakim kılmalı ve milli menfaatlerimizi gözetmelidir.

Bizim haktan yana, milletimizin birlik ve beraberliğinden yana, bölge insanının, ülkemizin ve milletimizin çıkarlarından yana tavır alacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Afrin operasyonu dâhil milli güvenliğimizi ve bölge barışını ilgilendiren her hususta devletimizden yana tavır alacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bu manada hükümetin de Suriye ile resmi kanallardan temasa geçmesini, Türkiye’nin öteden beri Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olan kadim politikasını yürütmesini; koridor dâhil, Afrin dâhil bölge insanının aleyhine olan şeytani projelere izin verilmemesini istiyoruz.

Hükümetten milli bir konu olan dış politikanın, iç politikada kullanılmasından da acilen vazgeçilmesini istiyoruz.

Türkiye olarak sınır güvenliğimize ve milli menfaatlerimize zarar verecek şer oluşumlara asla izin vermeyeceğiz. Şer güçlere milletçe haykırıyoruz:

#Tepenizeİneceğiz"

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.