İYİ Parti’den flaş çıkış: İncirlik’i kapatalım ABD’nin mallarına el koyalım

İYİ Parti’den flaş çıkış: İncirlik’i kapatalım ABD’nin mallarına el koyalım

Türkiye ile Amerika Birleşik Devleti arasında Papaz Brunson krizi devam ederken İYİ Parti’den flaş bir çıkış geldi. İYİ Partili Çıray, ABD’nin yaptırım kararına ilişkin açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar;

İYİ Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Amerika Birleşik Devleti’nin yaptırım uygulama kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve dikkat çeken ifadeler kullandı. Aytun Çıray, “Trump Towers'a el koyulmalı” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Çıray yaşananlara ilişkin açıklamalar yaptı. Çıray, "AKP hükümetinin; karşılık gelen ABD'li bakan/sekreterlerin mal varlıklarına, Trump Towers'a el koymalı. ABD'den alınacak olan 11 milyar dolarlık yolcu uçağı alımını da durdurmalıdır" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin egemenlik hakları ve hukukunun korunması gerektiğini vurgulayan Çıray, "Ülkemizin varlığı ve bütünlüğünü ilelebet devam ettirecek bir siyasetin yılmaz savunucusu olarak varoluşsal değerlerimizin korunması konusunda dışarıdan gelecek tehditlere karşı birlik beraberlik ruhu içinde olacağız; ancak Türkiye'yi yönetenlerin de milletimizin egemenlik haklarını ve hukukunu koruyup koruyamadıklarının yakın takipçisi olacağız. İYİ Parti dış politikayı megafonla yapmayacaktır" dedi.

İşte İYİ Parti Sözcüsü Çıray’ın açıklamalarının tamamı:

"Türkiye kamuoyunun bildiği gibi geçmişte de zaman zaman ABD'yle karşı karşıya gelinmiştir. 1975'de Türkiye'ye konulan ambargonun kalkmaması üzerine merhum Demirel'in başında olduğu hükümet, üslere el koymuştur. Ambargoyu kaldırdıktan sonra da üsler bu defa Türkiye'nin hükümranlığına geçerek yeniden açılmıştır. Bu çerçevede ABD'ye karşı mütekabiliyet içinde tedbir yaptırımlar uygulayacağını açıklayan AKP hükümetinin; karşılık gelen ABD'li bakan/sekreterlerin mal varlıklarına, Trump Towers'a el koymalı. ABD'den alınacak olan 11 milyar dolarlık yolcu uçağı alımını da durdurmalıdır.Rahip Brunson canlı yayın yapılarak dünya önünde adil bir şekilde yargılanmalıdır. Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde milletin temsilcileri tarafından TBMM'de kurulan Türkiye Cumhuriyeti önce milletimizin gayreti sonra da Allah'ın izni ile ilelebet yaşayacaktır."

siyasetcafe.com

tasfiye-002.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.