İYİ Parti’den flaş iddia: Berat Albayrak’a el çektirildi

İYİ Parti’den flaş iddia: Berat Albayrak’a el çektirildi

İYİ Parti Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a el çektirildiğini iddia ederek, bütçe görüşmelerinin Fuat Oktay tarafından yapıldığını iddia etti.

İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu flaş bir iddiada bulunarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a el çektirildiğini ifade etti.

Tatlıoğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 2019 bütçesinin gerçekleşmeleri ve 2020 bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tatlıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a Meclis’teki bütçe görüşmelerinden el çektirildiğini söyledi.

Hükümetin politikalarını eleştiren Tatlıoğlu, “2019 bütçesi hedefleri, sonuçları açısından Cumhuriyet tarihinin en başarısız bütçesi olduğunu görüyoruz. Bu kadar başarısız bütçe nadir görülmüştür” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Meclis’teki bütçe görüşmelerinden el çektirildiğini ifade eden Tatlıoğlu, bu süreci, Albayrak’ın yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yürüttüğünü, hükümetin bu kararını doğru bulduğunu dile getirdi.

Albayrak’ın, “Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor diyenler teröristtir” dediğini ifade eden Tatlıoğlu, “Bu açıklamayı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Bütçenin hedef ve sonuçları ortada iken böyle bir tanımlamayı yapmak bizzat yetersizliğin ifadesidir. Dedi.

Tatlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 2019 yılı için büyüme hedefi 2,3 olarak açıklanmıştı ama gerçekleşen sıfıra yakın bir rakam. Bu veri yetersizliğin açık göstergesidir”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.