İYİ Parti'den HDP'ye çok sert tepki!

İYİ Parti'den HDP'ye çok sert tepki!

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "Ben Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığına çok sıcak bakmıyorum. Adayın gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor" sözlerine İYİ Parti'den çok sert tepki geldi.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Buldan'ın açıklamasına tepki gösterdi.

 

Mehmet Tolga Akalın şu ifadeleri kullandı:


"6 milyon oy alıp 43 bin üye kaydeden parti sıfatlı siyasi şebekenin eş genel başkanı 'daha fazla kadın olmak' üzerinden sözüm ona siyasete ölçü (!) koymuş. Hanımefendinin ölçüsünde daha fazla kadın olmanın APO'ya NEFERTİTİ olmak ile mümkün olduğu malum. Ancak dostlarımızın sessizliği acı!"

 

PERVİN BULDAN NE DEMİŞTİ?


HDP'li Pervin Buldan, YouTube'da Armağan Çağlayan'ın programına konuk olmuş ve şöyle demişti:

 

"Ben Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığına çok sıcak bakmıyorum. Çünkü; Daha demokrat, daha bağımsız daha özgürlükçü ve gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor. Ben Akşener'in siyasetine karışacak bir insan değilim, herkes kendi siyasetini yapar. Ancak durduğu çizginin ve yönetim anlayışının Cumhurbaşkanlığına çok uygun olmadığını düşünüyorum"


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.