İYİ Parti'den 'İmamoğlu ve Yavaş' açıklaması: Onlar artık bizim adayımız değil 

İYİ Parti'den 'İmamoğlu ve Yavaş' açıklaması: Onlar artık bizim adayımız değil 

İYİ Partili Ümit Özlale, Genel Başkan Meral Akşener'in tartışma yaratan açıklamalarının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş için, "Artık CHP'nin belediye başkanlarıdır. Artık bizim cumhurbaşkanı adayımız değildir" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar'da yaptığı yerel seçim odaklı konuşması ve mayıs seçimlerinin kaybedilmesiyle ilgili, dahil olduğu ittifaka eleştirileri tartışma yarattı.

Akşener'in gündem olan sözlerinin ardından İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açıklama yaptı.

 

'ONLAR ARTIK CHP'NİN BAŞKANLARI'

 

Halk TV'de katıldığı programda konuşan Özlale, Yavaş ve İmamoğlu'na cumhurbaşkanı adayı olmayı teklif ettiklerini hatırlatarak şöyle konuştu:

 

"Biz bu iki büyükşehir belediye başkanına cumhurbaşkanlığı önerdik. Bunu kapalı kapılar ardında değil herkesin gözü önünde sunduk. Anketlerde önde çıkıyorlardı. Ancak biz bu teklifi her götürdüğümüzde aldığımız cevap 'Biz CHP'nin belediye başkanlarıyız ve genel başkanımız ne derse o olur'du. Bunun için Ekrem Bey ve Mansur Bey artık CHP'nin belediye başkanlarıdır. Artık bizim cumhurbaşkanı adayımız değildir.

Eğer ki biz belediye başkanlığı veya milletvekili pazarlığına düşseydik yerimiz Millet İttifakı olmazdı. Bu zamana kadar Cumhur İttifakı ile masaya oturmayan tek parti İYİ Parti'dir. Biz bundan sonra yapacağımız pazarlığı büyükşehir belediyeleri sayısı üzerinden yapmayacağız. Kılıçdaroğlu'nun diğer küçük dört tane partiyle hangi pazarlıkları yaptığı bizi gerçekten ilgilendirmiyor."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.