İYİ Parti'den istifa çağrısına tepki büyüyor! Biz değil Koray Aydın istifa etsin

İYİ Parti'den istifa çağrısına tepki büyüyor! Biz değil Koray Aydın istifa etsin

İYi Parti'de il başkanlarına dönük Koray Aydın imzalı "İstifa" çağrılarına en büyük tepki İstanbul İl teşkilatından geldi.

İYİ Parti'de kritik hafta 30 Ağustos tarihinde Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın imzasıyla 81 il başkanına gönderilen 'istifa edin' talimatı küskünler ordusunu büyüttü. Koray Aydın'ın atadığı il başkanlarının alacağı tavır merak ediliyor.

24 Haziran seçimlerinde beklentilerin çok altında kalan ve yüzde 10'un altında oy alan İYİ Parti, mahalli seçimlere hazırlanmak için revizyona gitmeye karar verdi. Kurulalı henüz bir yıl bile olmayan İYİ Parti, bir çok kente üçüncü, hatta dördüncü kez il başkanı atayacak. 

Genel Başkan Meral Akşener'in isteğiyle, 30 Ağustos tarihinde Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın imzasıyla 81 il başkanına 'istifa edin' talimatı gönderildi.

Bazı il başkanlarının genel merkezden 'tavsiye' edilen karar karşısında direneceği iddia edildi. İlk olarak Ordu il yönetimi dün yaptığı toplantıda, 'istifa etmeme' kararı aldı. Henüz istifasını resmen açıklayan il başkanı olmadı. 

Yarından itibaren hafta boyunca değerlendirme yapacak olan il başkanları, istifa edip etmeme konusunda genel merkezle pazarlık masasına oturacak. Bazı il başkanlarının istifa edip tekrar atanmaları konusunda beklenti içerisinde oldukları ifade edildi. 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti'de bu zamana kadar yapılan tüm görevlendirmeler atama yöntemiyle gerçekleşti.

Bazı illerde yapılan genel kurullar ise daha önce yönetimler tarafından yazılan delegelerin genel merkezin gösterdiği tek aday üzerinde uzlaşmalarıyla neticelendi.

12 Ağustos tarihinde yapılan genel kurulda tüzükte yapılan değişiklikle görevden alma yetkisi genel başkanın iradesine bırakıldı. Bu hafta içinde görevlerinden ayrılmayan il başkanları ve yönetimleri, genel başkan talimatıyla partiden uzaklaştırılacak.

Kendi iradesiyle istifa edenler ise tekrar atamalarının yapılması için Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'la pazarlık masasına oturacak.

İYİ Parti'de Koray Aydın'ın teşkilatlar üzerindeki gücü de bu hafta ortaya çıkacak.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.