İYİ Parti’den istifa eden Ruhat Mengi Muharrem İnce dedi

İYİ Parti’den istifa eden Ruhat Mengi Muharrem İnce dedi

İYİ Parti’den istifa eden GİK üyesi Ruhat Mengi Meral Akşener’e meydan okudu ve Muharrem İnce’ye destek verdiğini açıkladı.

"GİZLİ PLANLARI VAR" DEMİŞTİ

İYİ Parti kurcular kurulu ve GİK üyesi olan gazeteci yazar Ruhat Mengi, İYİ Parti’den MHP kökenlilerin varlığından rahatsızlığını dile getirerek “gizli planların” olduğu gerekçesiyle istifa etmişti.

Ruhat Mengi, İYİ Parti’den istifasının ardından twitterdan yaptığı paylaşımda seçimlerde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi desteklediğini açıkladı.

mengi4.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’e yüklenen Ruhat Mengi açıklamasında, “Hem bir kez daha Millet İttifaki'na acil "parlamenter sistem çagrısi" yapıyor, hem de vaatler gırla gidiyor. Parlamenter sistemde CB TARAFSIZ ve PARTILER ÜSTÜ'dür. Bu vaatleri nasıl tutacak? Millete açıklaması lazım. Kavram kargaşasıyla seçime gidilmez!” dedikten sonra cevaplaması için Meral Akşener’e şu soruyu sordu:Bir noktayı CB adaylarına soralim.Mesela Akşener cevaplasın; halka "parlamenter sistem" sozü verdi. Parlamenter sistemde CB yürütmeye karışamaz. Butun o vaatleri nasil tutacak? Bir de...Kendisi CB olunca partisinin genel başkanı büyük ihtimalle kim olacak?"

"ADAYIM MUHARREM İNCE"

Ruhat Mengi “Zeki ve dürüst! Tam böyle olmalı! O nedenle benim adayım da @vekilince” diyerek, seçimlerde Muharrem İnce’yi destekleyeceğini ve oy vereceğini açıkladı.

Ruhat Mengi’nin twitter paylaşımları şöyle:

mengi1.pngmengi.png

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.