İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu çıkışı! 'Kazanamayacak birini istemiyoruz'

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu çıkışı! 'Kazanamayacak birini istemiyoruz'

2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nda aday gösterileceği konuşulan Kemal Kılıçdaroğlu için İYİ Parti'den açıklama geldi.

Millet İttifakı üyeleri İYİ Parti ve CHP arasında adaylık karmaşası devam ediyor. İttifak ortakları bu kez de Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimali konusunda görüş ayrılığı yaşadı.

 

Bu ihtimale değinen İYİ Parti'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, şu ifadeleri kullanmıştı:

 

'Kazanma riski görünen anket ilmiyle belirlenen bir adayı, İYİ Parti olarak kabul etmiyoruz. Herkes idealist davranmalı, nefis zamanı değil.'

 

CHP'Lİ ÖZTRAK'TAN YANIT: GEREKSİZ


Bu sözlere CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Genel Başkanımızın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı hakkındaki görüşleri artık kamuoyuna mal olmuştur. Bunların üzerine yorum yapmak gereksizdir. Genel Başkanımızın açıklamaları nettir, tevil götürmez" cevabını vermişti.

 

"RİSKE SOKMAYACAK BİRİ OLMALI"


Bugün, bu tartışmaya ilişkin İYİ Parti kanadından benzer bir açıklama daha yapıldı. HaberTürk’e konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, "Kemal Bey Cumhurbaşkanı olması halinde doğru bir isimdir. Ancak adayların tespiti sırasında en fazla seçilme ihtimali olan ve birinci turda seçilmeyi sağlayacak bunu riske sokmayacak olan adayın tercihi doğru olur" görüşünü dile getirdi.

 

İYİ PARTİ'NİN ŞÜPHELERİ VAR


İYİ Parti tarafından bir gün arayla peş peşe gelen bu açıklamalar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve seçimiz kazanma ihtimali konusunda ittifak ortaklarının şüphelerinin bulunduğu yorumlarına neden oluyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.