İYİ Parti’den kritik çağrı!

İYİ Parti’den kritik çağrı!

Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti’den hükümete kritik bir çağrı yapıldı. İşte ayrıntılar;

24 Haziran seçimlerinde yüzde 10’a yakın bir oy alarak meclise giren İYİ Parti, hükümete ekonomi çağrısında bulundu ve acil tedbir alınması gerektiği ifade edildi.

İYİ Parti ve CHP'nin ekonomi kurmayları hükümeti ekonomide acil tedbir almaya ve üretime ağırlık vermeye çağırdı.

Eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, ekonomideki kötü gidişin durdurulabileceğini söyledi.

‘Elimizde bu kötü gidişatı durdurabilecek zaman ve imkan var’ diyen Durmuş Yılmaz, karar alıcıların vakit kaybetmeden yeni bir 'Türkiye hikayesi' ortaya koyması gerektiğine dikkat çekti.

Ekonomi yönetiminin hızlı bir politika değişikliği ile sanayileşmeye tekrar hız vermesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Türkiye'nin çok tükettiği ama hiç üretmediği ürünleri üretmesi gerekiyor. Ayrıca ara malı ithalatını azaltacak alanlara kayılması gerekiyor. İhracata ağırlık verilmesi ve tasarrufların artırılması gerekiyor. Bu adımları atamazsak, sonuçlarından kaçamayız" dedi.

Ülkenin geniş kapsamlı bir demokrasi ve hukuk reformu yapmadan ekonomide kayda değer bir iyileşme olmayacağını da ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Artık dış güçler falan gibi boş lafların bir kenara bırakılması gerekiyor. Eğer hızlı davranılmazsa IMF gibi yabancı kurumların yazacağı ağır reçeteleri uygulamak zorunda kalabiliriz. Ancak gidişata bakılırsa, ekonomi yönetiminde bunu anlayan kimse yok."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.