İYİ Parti'den 'Libya' açıklaması! Negatif bakıyoruz

İYİ Parti'den 'Libya' açıklaması! Negatif bakıyoruz

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme tezkeresine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, partisinin il ve Altınordu ilçe başkanlığını ziyaret etti.

Ağıralioğlu, Türkiye ile yapılan anlaşma sonrası Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH)'nin darbeci Hafter'e karşı Türkiye'den askeri destek istemesi ile ilgili açıklamada bulundu. 

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağıralioğlu, Türkiye'nin otomobilinin çok gecikmiş bir hamle olduğunu belirterek, bu adımların daha evvelden atılması gerektiğini söyledi.

 

'NEGATİF BAKIYORUZ'

 

Ağıralioğlu, Libya'ya asker gönderme tezkeresine ilişkin soru üzerine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yarın gelerek genel başkanlarına bilgi vereceğini belirterek, parti olarak brifing alacaklarını, gerekli hassasiyetlerin burada dillendirileceğini söyledi.

 

Prensip olarak sınır ötesi operasyonlarla ilgili Türkiye Cumhuriyeti devletinin sorumluluklarını taşıması gereken her yerde bu yetkiyi vermekten imtina etmediklerini kaydeden Ağıralioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Suriye'de bunca ağır bedel ödemişken Türkiye Cumhuriyeti devletinin menfaatlerini korumak için her türlü şeyi göze alalım ama bir maceraya atlamayalım. Bizim orada hassasiyetimiz şu. Asker gönderme işine negatif bakıyoruz. Akdeniz'deki haklarımızı korumak için Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü ve kuvvetinin bu işe yeteceğine inanıyoruz. Bunun için masada gücümüzle kuvvetimizle bulunalım ama Libya'daki bir iç savaşın unsuru haline getirecek riskli adımlara karşı da temkinli olalım."

 

Ağıralioğlu, devleti sadece kalbinin değil, aklının da yönettiğini ifade ederek, "Suriye meselesinde bizim bir kalbimiz vardı. Biz Suriye'de toprak kazanmak, petrol hevesiyle ya da oranın kaynaklarını suistimal etmek gibi bir hevesle orada hata yapmadık. Biz orada kalbimizle hata yaptık. Bizim merhameti suistimal ettiler ama biz çok büyük bir bedel ödedik. 40 milyar dolar bir paradan bahsediliyor. 4 milyon misafir ağırlıyoruz. Bu da kaldırılamaz bir yük haline geldi. Biz oradaki kalbimize bir şey demiyoruz ama şimdi bu kalbe bir akıl lazım. Biz maceraya atılamayız." diye konuştu.


siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.