İYİ Parti’den MHP’li vekile sert tepki

İYİ Parti’den MHP’li vekile sert tepki

İYİ Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında EYT tartışması yaşanıyor. İYİ Partili vekil, MHP’nin Grup Başkanvekiline çok sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın yaptığı paylaşıma sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Twitter’dan İYİ Parti’nin kanun teklifini eleştiren MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay şu ifadeleri kullandı:

İP KANUN TEKLİFİ EYT SORUNUNU DAHA DA KATMERLEŞTİREN, ÇÖZÜMÜ TIKAYAN BİR TEKLİFTİR

Kanun çıkarmak ciddi bir iştir. Çalakalem hazırlanan teklifler kaş yapayım derken göz çıkarır.

İP’in kanun teklifinde önemli hatalar vardır:

1. Bu teklifin yasalaşıp yayınlandığı gün prim gün sayısını doldurup da yaş şartını dolduramayanlar emekli olabilmekte, ancak kanunun yürürlüğe girdiğinden 1 gün sonra prim gün şartını dolduranlar emekli olamayacaktır.

2.Ayrıca başvuru için 6 aylık süre tanınması vahim bir hatadır. Vatandaş 1999’dan önce sigortalı olmakla birlikte, sigortalı olduğu tarihteki emeklilik için gereken koşulları kanun teklifinin kabulünden sonraki181’inci günde tamamlıyorsa yine EYT mağdurunun önüne ikinci bir engeldir.

3) Teklif yürürlükten kaldırılmış mülga 4447 sayılı Kanuna atıfta bulunmaktadır. Yürürlükten kalkan bir kanuna atıfta bulunmak abesle iştigaldir.

Sonuç olarak, bu kanun teklifi çalakalem hazırlanmış çözüm getirmeyen bir tekliftir. Kabul edilmesi sorunu daha kalıcı hale getirecek; ayrıca kesin çözümün de önünü kapatacaktır. EYT’nin kesin çözümü MHP’nin kanun teklifidir.

İYİ PARTİ'DEN YANIT GECİKMEDİ

MHP’li Erkan Akçay’ın bu paylaşımına İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş çok sert bir yanıt verdi.

İşte Fahrettin Yokuş’un sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım ve Erkan Akçay’a yanıtı:

Eyy.! MHP'nin  grup başkanvekili Erhan bizim Partimizin Adı İYİ Parti .EYT Kanunu ile ilgili tercihiniz sizi bağlar . bizide ilgilendirmez  Bundan böyle Senin gibiler bizim partimize İP derse bende Senin gibilere İpsiz -Sapsız Erhan diyeceğim .istersen dene ..!

iyi-parti-ve-mhp.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.