İyi Parti’den skandal Arınç açıklaması

İyi Parti’den skandal Arınç açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Eski meclis Başkanı, YİK üyesi Bülent Arınç'ın "KHK faciadır" sözlerine sahip çıktı, "Sayın Cumhurbaşkanının esefle karşılayacağı başka şeyler de var." dedi.

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'daki ABD ziyaretinin henüz kesinleşmediğini hatırlattı.

Ağıralioğlu, "ABD'ye gidilecekse şayet, Barış Pınarı Operasyonumuz ile alakalı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yazılan rezil mektubun iadesi mutlaka gündemde olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç açıklaması

Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın "KHK faciadır" sözlerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği "Esefle kınıyorum" cevabını eleştirdi.

KHK ile ilgili bütün süreçleri dikkatle izlediklerini belirten Ağıralioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanının esefle karşılayacağı başka şeyler de var. KHK ile ilgili Türk mahkemelerinin vermiş olduğu beraat kararları yeterli sayılmıyor ve KHK ile atıldıktan sonra göreve dönememiş olanları da esefle karşıladım gibi ve şöhretli olduğu için kurtulanları esefle karşılasın Sayın Cumhurbaşkanı." diye konuştu.

 

"Hiçbir şekilde terör hamiliği yapmak..."

 

Teröre bulamış 15 Temmuz teşebbüsünün içinde bulunmuş hiç kimseye en ufak tolerans tanınmaması gerektiğinin altını çizen Ağıralioğlu, bu meselelerle ilgili ortaya konulan hassasiyetlerle ilgili siyasi olarak polemik mevzusu çıkarılmasını da ahlaki bulmadıklarını söyledi.

İyi Partili Ağıralioğlu, "Hiçbir şekilde terör hamiliği yapmak hiçbir şekilde teröre bulaşanları korumak kollamak gibi bir suistimal alanına imkan verilmeden pekala bu işler rahatlıkla yapılabilir." dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.