İYİ Parti’den Yılmaz Vural bombası: Hoca siyasete giriyor

İYİ Parti’den Yılmaz Vural bombası: Hoca siyasete giriyor

İYİ Parti, İstanbul Ataşehir’de CHP’li Battal İlgezdi’ye karşı Yılmaz Vural ile çıkıyor.

Türkiye’nin ünlü ve sevilen antrenörlerinden Yılmaz Vural 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’den İstanbul Ataşehir’den Belediye Başkan Adayı oluyor.

 

Siyasetcafe.com olarak edindiğimiz bilgiye göre Yılmaz Vural’a teklifi Şişli ve Kağıthane’den Belediye Başkan adaylığına ismi geçen Ahmet Ünal’ın götürdüğü ve Vural’ın da teklifi kabul ettiği ifade ediliyor.

 

yilmazvural2.jpg

 

CHP’Lİ BATTAL İLGEZDİ’YE RAKİP OLACAK

 

Küme düşme tehlikesi altında bulunan takımları kurtarmakla ünlenen Türkiye’nin tanınan ve sevilen antrenörlerinden Yılmaz Vural’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “şahsi tasarrufu” olarak yeniden Ataşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen tartışmalı isimlerden Battal İlgezdi’ye karşı İYİ Parti’den adaylığının kesinleştiği gelen bilgiler arasında.

 

İYİ PARTİ’DE İLGEZDİ’YE TEPKİ VAR

 

Edindiğimiz bilgiye göre İstanbul’da CHP ile İYİ Parti arasında gerçekleşen Millet İttifakı’nda Ataşehir bulunmuyor. Buna rağmen İYİ Parti’de Ataşehir’de bugüne kadar bir Belediye Başkan adayı gözükmüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun torpillisi olarak bilinen İlgezdi’nin İYİ Parti’nin Belediye Meclis üyelikleri konusundaki taleplerine hiç bir şekilde karşılık vermemesi nedeniyle İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın da bilgisinde adı Kağıthane Belediye Başkanlığı’na da geçen iş adamı Ahmet Ünal’ın Yılmaz Vural için devreye girdiği ve yapılan görüşmenin ardından Vural’ın İYİ Parti’den Ataşehir Belediye Başkan Adaylığını kabul ettiği söyleniyor.

 

battalilgezdi.jpg

 

ATAŞEHİR’DE SONUÇLARI DEĞİŞTİREBİLİR

 

24 Haziran 2018 Milletvekili seçimlerinde AK Parti 37.51, CHP 33.84, HDP 11.50, İYİ Parti 8.12, MHP ise 7.27 oranında oy almıştı. Ataşehir’de AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı çerçevesinde ortak aday ile seçimlere girerken, İYİ Parti ve CHP’nin Ataşehir’i Millet İttifakı dışında tutması nedeniyle Battal İlgezdi’nin İYİ Parti’nin Yılmaz Vural’ı aday göstermesi nedeniyle şansını önemli ölçüde zora soktuğu ifade ediliyor.

 

 

İYİ PARTİ GİK ÜYESİ DE PAYLAŞTI

 

İYİ Parti GİK üyesi ve İstanbul'dan Milletvekili adayı olan Oğuz Salur da yaptığı flaş paylaşımla Yılmaz Vural'ın İYİ Parti'den adaylığını doğrulayan bir açıklama yaptı ve kendisini İYİ Parti'den Ataşehir adayı olarak görmekten  mutluluk duyacaklarını ifade etti. Oğuz Salur'un paylaşımı şöyle:

 

oguzsalur.jpg

 

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.