İYİ Parti’li Ağıralioğlu çark etti, Şimdi de HDP’ye göz kırptı

İYİ Parti’li Ağıralioğlu çark etti, Şimdi de HDP’ye göz kırptı

Yaptığı çelişkili açıklamalar ile dikkat çeken İYİ Parti Milletvekili Ağıralioğlu daha önce yaptığı açıklamanın aksine HDP’ye göz kırpar tarzda açıklamada bulundu. HDP-CHP ilişkisini eleştiren Ağıralioğlu’nun bu açıklaması “Çark etti” şeklinde yorumlandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’ndan yine bir tartışma yaratacak açıklama geldi.

Ağıralioğlu, katıldığı bir programda kullandığı; “HDP eşittir PKK cümlesi devlet yönetme ciddiyetinin kabul edeceği bir cümle değildir” şeklindeki konuşması dikkat çekti.

Daha önce, CHP, HDP ile hareket ederse millet ittifakının sonlanacağı açıklamasıyla dikkat çeken ve CHP-İYİ Parti ittifakının sonlanacağını açıklayan Ağıralioğlu’nun, birkaç gün sonra tam tersi bir açıklama yapması “Çark etti", "HDP’ye göz kırpıyor", şeklinde yorumlandı.

 

Medyascope’da Ruşen Çakır’ın konuğu olan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, programda, “Her PKK’lı HDP’lidir. Ben buna inanıyorum ama her HDP’li PKK’lı değildir” ifadesini kullandı.

 

DAHA ÖNCEKİ SÖZLERİNİ İNKAR ETTİ

Devleti yöneten ciddiyetin her HDP’liye "PKK’lı" diyemeyeceğini belirten Ağıralioğlu, "HDP eşittir PKK" cümlesi için "Seçmen profili 6 milyonu bulmuş, çeşitlilik içerisinde ya sana ya onlara sıkışmış seçmen içerisinde, bir devletin diyeceği cümle değildir" ifadelerini kullandı. İYİ Parti Sözcüsü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı politikalarını bir dönemden sonra yanlış bulduğu, buna sebep olanın da HDP olduğu yorumu için "Ben popülizme kurban vermeyeyim, memleket yöneteceğiz. 6 milyon oy aldı HDP. Tayyip Bey seçim süresi boyunca seçim sonrasına göre daha nobrandır" ifadelerini kullandı.

 

siyasetcafe.com

 

İlgili haber;

hbr.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.