İYİ Partili Bilge Yılmaz, Meral Akşener'e rest çekti! 'Genel başkan olamazsam yeni parti kurarım'

İYİ Partili Bilge Yılmaz, Meral Akşener'e rest çekti! 'Genel başkan olamazsam yeni parti kurarım'

İYİ Parti ile ilgili çarpıcı bir kulis bilgisi paylaşıldı. Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Partili Bilge Yılmaz'ın yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmaması için lobi yaptığını ve rest çektiğini aktardı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti ile ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Bilge Yılmaz'ın radikal bir ittifak karşıtı olduğu, İYİ Parti ve CHP'nin kesinlikte ittifak yapmaması yönünde lobi yaptığını ileri süren Yarkadaş, “Parti yönetimi ittifakta ısrar ederse Bilge Yılmaz'ın ‘Genel başkanlık konusunda sahaya çıkabilirim. Genel başkanlığı kazanamazsam gerekirse yeni bir parti kurarım’ dediği İYİ Parti kulislerinde konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

 

"GENEL BAŞKANLIĞI KAZANAMAZSAM GEREKİRSE YENİ BİR PARTİ KURARIM"

 

tv100 ekranlarında izleyici ile buluşan "Eşit Ağırlık" programında konuşan Barış Yarkadaş, İYİ Parti'yle ilgili "Meral Hanım'ın 26 Ağustos'ta 'gemileri yakmaktan vazgeçmesinden rahatsız olan' önemli bir grup Ankara'da var. Bunlardan biri de kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden biri olan Bilge Yılmaz. Bilge Yılmaz'ın radikal bir ittifak karşıtı olduğu, İYİ Parti ve CHP'nin kesinlikte ittifak yapmaması yönünde lobi yaptığı, parti yönetimi ittifakta ısrar ederse Bilge Yılmaz'ın genel başkanlık konusunda sahaya çıkabilirim. 'Genel başkanlığı kazanamazsam gerekirse yeni bir parti kurarım' dediği İYİ Parti kulislerinde konuşuluyor." kulisini verdi.

 

"BİZ HİÇBİR ŞEYİ KAZANAMAYACAKSAK NİYE BU SEÇİMLERE GİRİYORUZ"

 

"Gürkan Hacır’ın programında Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta çok sert bir konuşma yapacağını söyledim" diyen Yarkadaş "Bizim o yayınımızın olduğu gece Meral Akşener’in telefonları susmadı hem o gün hem ertesi gün ve kendisini arayan ‘Bu bilgiler doğru mu?’ diyenlere de biraz sert cevaplar verdiğini biliyorum. Bizim o yayınımızdan sonra esas infial İYİ Parti tabanında oldu ve İYİ Parti tabanı, parti yönetimine baskı yaparak ‘Sakın böyle maceracı sonu olmayan ve kaybetmeye odaklanmış adımlar atmayın’ dedi. Meral Akşener kendisini ziyaret eden milletvekillerine ilginç sözler sarf ediyor, bugün İYİ Parti’den önemli bir isimle konuştum son havayı sana özetleyeyim dedi ‘Sizin o yayından sonra parti teşkilatlarında ‘Biz hiçbir şeyi kazanamayacaksak niye bu seçimlere giriyoruz’ diye bir hava oluştu, Meral Hanım da bu havayı gördüğüm için, Ankara, İstanbul İzmir’i ittifak görüşmelerinde kendisine ayırdı hatta kendisini ziyaret eden vekillere ‘CHP’nin iç işlerine karışmayın, hiç kimse CHP'nin iç işlerine karışarak yorum yapmasın, biz kendi partimizi büyütelim Kemal Kılıçdaroğlu’na saygısızlık algılanabilecek sözleri de hiç kimse etmesin’ tavsiyesinde bulunuyor’ dedi. Bu sözleri birkaç kişiye tekil olarak mı yoksa kendisini ziyaret eden birçok vekile mi söyledi diye sordum ‘Birçok vekile söylediğini ve birçok parti yöneticisine söylediğini rahatlıkla ifade edebilirim’ dedi." ifadelerine yer verdi.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.