İYİ Partili Cihan Paçacı neden istifa etti? Partililer neden sessiz? 'Konuşmayın' talimatı mı verildi?

İYİ Partili Cihan Paçacı neden istifa etti? Partililer neden sessiz? 'Konuşmayın' talimatı mı verildi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını eleştirmesinin ardından istifa eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın istifasının ardından birçok iddia da gündeme geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ısrarını sürdürmeye devam ediyor.

Vatandaşların büyük bir kısmı Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemese de Kılıçdaroğlu'nun bu inadı 6'lı masayı da karıştırdı.

 

İTİRAZINDAN SONRA İSTİFASI GELDİ

 

Son olarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'dan geldi.

Paçacı, Nagehan Alçı'ya verdiği röportajda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili "Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu tartışmaların ardından Cihan Paçacı bir süre sonra yaptığı yazılı açıklamayla Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

 

İSTİFANIN ARKASINDAKİ SIR NE?

 

İYİ Parti'nin ağır toplarından olan Paçacı'nın sessiz sedasız yaptığı istifanın ardından birçok iddia da gündeme geldi.

İlk gündeme gelen ise İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın, Buğra Kavuncu’nun Genel Başkan Başdanışmanı yapılması ve Akşener’in Kavuncu’nun sözünden çıkmaması yüzünden istifa ettiği oldu.

Diğer bir iddia, Paçacı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ağır eleştirmesi üzerine istifa talebinin İYİ Parti lideri Meral Akşener'den geldiği yönünde oldu.

Bu iddialar köşede dururken, bir de bu istifanın Meral Akşener ile danışıklı dövüş olabileceği iddiaları da siyaset kulislerinde yer edindi.

 

CİHAN PAÇACI TELEFONLARINA BAKMIYOR

 

SuperHaber editörü Seçil Balık, bütün bu iddiaları sormak ve konuyu aydınlatmak adına Cihan Paçacı'ya ulaşmaya çalıştı. Ancak Paçacı 'talimat almışçasına' ne mesajlara ne de aramalara herhangi bir dönüş yapmadı.

 

İYİ PARTİLİ VEKİLLER SESSİZ, TALİMAT MI VERİLDİ?

 

Konuyla alakalı görüş almaya çalışılan partili vekiller, Cihan Paçacı'nın bu konu hakkında açıklama yapmayacağını ve sessiz kalacağını dile getirdi. Bu olayların ardından İYİ Parti'nin sessizliğe bürünmesi ise 'talimat mı verildi?' sorusunu akıllara getirdi.


Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Superhaber.tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.