İYİ Partili isim 'para iddiaları araştırılsın' dedi, Akşener ağzını bozdu: 'Or..pu derler'

İYİ Partili isim 'para iddiaları araştırılsın' dedi, Akşener ağzını bozdu: 'Or..pu derler'

İYİ Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve GİK Üyesi Arzu Önşen, partideki para iddialarının incelenmesini isteyince İYİ Parti lideri Meral Akşener ağzını bozdu. Önşen, soluğu savcılıkta aldı.

İYİ Parti'de son günlerde yaşanan istifalar ve beraberindeki iddialar gündemden düşmüyor.

Partinin eski mali işlerden sorumlu genel başkanı Ümit Dikbayır, parti içindeki yolsuzlukları ifşa etti. Dikbayır, kendisinden sonra partinin kasasının eksiye düştüğünü, Akşener'in oğlunun parti içinde seçim döneminde çanta dolusu para dağıttığını iddia etti.

Dikbayır'ın bu iddialarının yanı sıra vekil adaylıkları belirlenirken partinin adeta bir milletvekili pazarına döndüğü, seçilebilecek il ve sıraların para karşılığı satıldığı iddiaları da gündeme geldi.

Seçimden sonra yapılan ilk Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında da bu iddialar gündeme geldi.

Partinin önemli isimlerinden eski Genel Başkan Yardımcısı ve GİK Üyesi Arzu Önşen, iddiaların incelenmesini isteyince Akşener adeta çileden çıktı.

 

SAVCILIĞA KOŞTU

 

Önşen'in iddiasına göre Akşener kendisini tehdit etti.

Önşen ise hemen savcılığa koştu, Önşen'in savcılık dilekçesini Aydınlık yayınladı.

Dilekçede, Akşener'in Önşen'in para iddialarının araştırılması talebine verdiği tepki açıkça yer aldı.

Önşen'in, partiye bir şahsın 200 milyon ödeme yapması sonucu vekil adayı olarak gösterilmesi örneğinden sonra Akşener'in, “Arzu, madem öyle çık karşıma aday ol Arzu. Senin içinden geçerim… Ama genel kurulda bu para pul işlerini karıştırırsanız, bu konulara girerseniz sizin içinizden geçerim." sözleri dikkat çekti.

Akşener, Önşen'in “Ben ‘para verdik’ diyenleri GİK kararı ile Disiplin Kuruluna gönderelim. Yaptıkları açıklamaların savunmalarını yapsınlar. Sözleri ve eylemleri partimizi küçük düşürüyor. Gözlerimizi kapayınca bu sorun hallolmuyor, insanlar konuşuyor. Çenelerini kapatmak için GİK olarak bizim bu konu üzerine eğilmemiz ve gereğini yapmamız lazım.” sözleriyle adı akçeli işlere karışanların disipline sevk edilmesi talebi üzerine ise ağzını tamamen bozuyor.

Akşener, Önşen'e "Sen biliyor musun? Bizim toplumumuzda bir kadın ve bir erkek yan yana oturduğu zaman kadın için "or..pu" derler." ifadeleriyle cevap veriyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.