İYİ Partili Kavuncu'nun 'Mansur Yavaş' çıkışı CHP'yi rahatsız etti

İYİ Partili Kavuncu'nun 'Mansur Yavaş' çıkışı CHP'yi rahatsız etti

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "Bizim sahada en çok duyduğumuz isim Mansur Yavaş” sözleri, cumhurbaşkanı adaylık gündemini yeniden hareketlendirdi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Kavuncu, son günlerde öne çıkan Kılıçdaroğlu yerine ‘sahada en fazla olarak Mansur Yavaş’ın ismini duyuyoruz’ ifadelerini kullandı.

Kavuncu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına nasıl baktığına ilişkin soruya, “Hiçbir zaman ‘aday olacağım’ demedi. Bu algıya müsaade ediyor bu da normal. Bizim sahada en çok duyduğumuz isim Mansur Yavaş” sözleriyle yanıt verdi. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Başbakan adayıyım” açıklamasının kendilerine çok sorulduğunu söyleyen Kavuncu, Akşener’in kararından dönüp dönmeyeceği ile ilgili soruya ise Kavuncu, “Dönsün. Ben ve teşkilatlarımız Meral Akşener’in en doğru kişi olduğuna inanıyoruz” karşılığını verdi.

 

'CHP'Yİ HEM ŞAŞIRTTI HEM RAHATSIZ ETTİ'

 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun “Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var” çıkışı ile "bombanın pimini çekip 6’lı masanın ortasına bıraktığını" savundu.

 

"Buğra Kavuncu’nun zaman ayarlı açıklaması 6’lı masada, 'Kılıçdaroğlu ortak adayımız' kararının alınmasını önlemeye yönelik bir hamle olarak değerlendirildi." diyen Selvi şu ifadeleri kullandı:

 

"Buğra Kavuncu’nun bu çıkışı CHP’yi şaşırttı ve rahatsız etti. CHP, toplantı sonrasında yayınlanan bildirideki 'ortak aday' vurgusu ile moral buldu ama Buğra Kavuncu’nun açıklamaları mercek altına alındı. Buğra Kavuncu kendi değerlendirmelerini mi yansıtıyor yoksa Meral Akşener’in mesajlarını mı paylaşıyor sorusunun peşine düşüldü."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum